A construit cu 550 de dolari o scară pe care primăria voia să plătească 65.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
scari canada

Un bărbat din Toronto care a cheltuit 550 de dolari construind o scară în parcul din cartierul în care locuiește a devenit vedetă peste noapte după ce oficialii canadieni au amenințat că vor dărâma scara pentru că nu a fost construită conform standardelor și nu a avut autorizație de construcție.

Adi Astl, un fost mecanic, spune că a luat decizia de a construi scările după ce mai mulți vecini au căzut pe drumul abrupt spre o grădină comunitară din Tom Riley Park, în Etobicoke, Ontario. Astl spune că vecinii săi s-au alăturat proiectului, care a costat doar 550 de dolari, mult mai puțin de prețul de 65.000-150.000 de dolari, sume la care estimase orașul lucrările.

„Inițial am crezut că vorbeau despre o scară rulantă”, a declarat Astl la CTV.

Astl spune că a angajat o persoană fără adăpost care să-l ajute și a construit cele opt trepte în câteva ore. Soția lui Astl, Gail Rutherford, spune că scările au fost deja de mare ajutor pentru oamenii care traversează de obicei parcul. „Am văzut atât de mulți oameni căzând peste acea alee stâncoasă... Este mult mai bine acum față de ceea ce a fost acolo”, a declarat femeia.

Ofițerii de poliție din oraș au blocat accesul către treptele construite de Astl până când oficialii vor lua o decizie cu privire la ce vor face cu construcția. Cu toate acestea, Astl nu a fost acuzat de nici un fel de încălcare a legii, asigură polițiștii.

Primarul orașului a recunoscut, într-un interviu pentru CTV, că estimarea inițială „sună acum departe de realitate”. Cu toate acestea, el spune că asta nu justifică decizia cetățenilor de a ignora regulamentele orașului și de a construi propriile structuri pe spațiul public. „Cred că toată lumea înțelege că va costa mai mult de 550 de dolari. Nu putem lăsa oamenii să construiască o scară într-un parc, pentru că așa vor ei”, spune John Tory.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri