Galerie Foto „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică cum reușește să păcălească procesul de îmbătrânire

Data actualizării: Data publicării:
cover-dave
Dave Pascoe are 61 de ani, dar spune că vârsta lui biologică este de 38 de ani FOTO: Dave Pascoe

Un bărbat de 61 de ani care se laudă că are vârsta biologică de aproximativ 38 de ani a povestit cum a reușit să păcălească procesul de îmbătrânire.

Dave Pascoe, care este din Michigan, SUA, inginer de securitate a rețelelor pensionar și „biohacker cu normă întreagă” - așa cum se descrie - este decis să-și întoarcă ceasul genetic. Pe site-ul său, bărbatul care sfidează trecerea timpului își descrie planurile elaborate de exerciții fizice și dieta și spune că ia 158 de suplimente pe zi.

Dave Pascoe are 61 de ani, dar spune că vârsta lui biologică este de 38 de ani FOTO: Dave Pascoe
Dave Pascoe are 61 de ani, dar spune că vârsta lui biologică este de 38 de ani FOTO: Dave Pascoe

„Nu vreau să-mi expire sănătatea înaintea vieții”, spune Pascoe.

„Scopul meu este să le aduc la același nivel. Mă aștept să trăiesc cel puțin până la vârsta de 95 de ani și vreau să fiu până atunci într-o formă bună”, a mai zis el.

Pascoe spune că nu-și programează niciodată oră de trezire, ci doarme până se trezește natural, cu toate că rar se întâmplă să rămâne în pat după răsăritul soarelui.

Își începe ziua cu 20 de minute de exerciții fizice intense, abia după aceea se spală pe dinți, iar după o oră ia 82 de suplimente de dimineață, inclusiv D-glucarat de calciu și o pastilă de vitamina D3.

În continuare, Pascoe caută să se expună la soare și iese afară ca să se plimbe sau să alerge.

Face mai multe tipuri de exerciții fizice într-o zi, antrenamentele fiind concentrate pe rezistență și ridicare de greutăți. Însă nu uită de relaxare și face saună și 45 de minute de meditație în fiecare zi.

Dimineața se alimentează cu un shake proteic, inainte de micul dejun format dintr-o banană verde și un castron cu fructe de pădure, nuci și chia.

Pascoe zice că este destul flexibil cu rutinele sale. „Dacă ar apărea ceva care ar interfera cu una sau mai multe din activitățile mele obișnuite, nu mă stresez din cauza asta. Deși este minunat să ai o disciplină bună, unele dintre cele mai bune lucruri din viață apar spontan”, explică el.

Deși este singur, el prețuiește foarte mult timpul petrecut în compania altor persoane. „Timpul meu cu mine este extrem de important, așa că mă organizez pentru asta, dar nu voi pierde ocazia de a petrece timp de calitate cu alții. Fiind un tip singur care locuiește singur, voi reprograma un antrenament, o sesiune de saună pentru timp de calitate cu alte persoane. O singură zi în care am ratat câteva rutine nu mă va ucide”, explică el.

Bărbatul spune că foarte rar mănâncă la prânz, iar cina o ia între orele 15:00 și 17:00. Mănâncă în general carne de vită organică, hrănită cu iarbă, pui de crescătorie sau pește sălbatic. Completează carnea cu o varietate de legume colorate și adaugă în mod regulat usturoi, ierburi și varză murată la mese.

Pascoe spune că nu-și numără niciodată caloriile, dar reduce carbohidrații. „Mănânc cât îmi place fără să mă îngraș și, aparent, fără a-mi crește rata de îmbătrânire.”

Asemenea altui biohacker celebru, Bryan Johnson, Pascoe folosește ochelari care blochează lumina albastră atunci când se uită la televizor sau cât folosește tableta.

Înainte de a merge la culcare, face exerciții pentru echilibru și flexibilitate și mai consumă câteva zeci de suplimente.

Pascoe își menține tenul tânăr cu ajutorul serurilor și cremelor, pe care le aplică înainte de a lua două doze de peptide de colagen.

Înainte de culcare Pascoe se roagă și își exprimă recunosștința pentru tot ce i se întâmplă și ce trăiește.

Bărbatul susține că interesul său pentru biohacking nu-l destabilizează financiar, că toate suplimentele și produsele de îngrijire a pielii pe care le folosește într-un an îl costă în jur de 30.000 de dolari.

Prin comparație, Johnson a spus că anual cheltuiește 2 milioane de dolari pentru a-și reduce vârsta biologică. Johnson, de 46 de ani, se laudă că are inima unui bărbat de 37 de ani, pielea unui tânăr de 28 de ani și capacitatea pulmonară și forma fizică a unui adolescent de 18 ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri