Ca să facă rost rapid de 50.000 de euro, o tânără și-a înscenat răpirea și a cerut bani de la mama ei, însă a uitat un detaliu

Data actualizării: Data publicării:
2022-09-05_op_falso_secuestro_tenerife_01
O tânără din Spania și-a încenat răpirea și a cerut 50.000 de euro răscumpărare de la mama ei FOTO: Garda Civilă

O tânără din Tenerife, Spania, și-a înscenat răpirea și a cerut 50.000 de euro răscumpărare de la mama ei. Femeia a primit și o filmare șocantă cu fiica ei aflată în „captivitate”, astfel că n-a stat deloc pe gânduri și a trimis rapid banii, respectând instrucțiunile, dardupă aceea a anunțat poliția.

Tânăra a fost neglijentă și a scăpat din vedere un detaliu care a dat-o de gol: a dus acasă toate obiectele care apăreau în clipul trimis mamei sale. Acum, ea și patru complici, membri ai familiei, se află după gratii, potrivit El Mundo.

Anchetatorii au descoperit apoi că victima acestei fapte, mama tinerei „răpite”, a mai fost escrocată: înainte de acest incident, ea a primit trei scrisori anonime, în care era amenințată fiica ei și astfel femeia le-a trimis autorilor 45.000 de euro, ca să-și știe copilul în siguranță.

Garda Civilă din Spania spune că a declanșat operațiunea „Santero” după ce femeia a primit o filmare în care fiica ei era legată la ochi, murdară de sânge și amenințată cu un cuțit ținut la gât. Plângând, fata o ruga pe mama ei să le dea răpitorilor 50.000 de euro, ca să scape cu viață. Tot în filmare dădea explicații și cu privire la modul în care trebuia să transfere banii către răpitori.

Femeia n-a stat pe gânduri, s-a dus la bancă și a scos banii, după care i-a lăsat în locul indicat, iar fiica ei a fost „eliberată”. Însă femeia a anunțat și Garda Civilă.

Cazul a părut suspect încă de la început pentru anchetatori, care și-au concentrat investigațiile pe anturajul familiei. Astfel, după numai o zi a fost descoperită toată povestea. La percheziția domiciliară au fost găsite toate obiectele care apar în clipul primit de mamă, respectiv cuțitul, eșarfa cu care era legată la ochi tânara, funia, o sticlă cu sânge artificial, dar și instrumente de scris folosite la scrisorile de amenințare.

2022-09-05_op_falso_secuestro_tenerife_02
O tânără din Spania și-a încenat răpirea și a cerut 50.000 de euro răscumpărare de la mama ei FOTO: Garda Civilă

Tânără și alte patru persoane care au complotat la tot planul se află acum după gratii.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri