Câți ani de închisoare a primit fostul ministru al economiei din Kazahstan, care și-a ucis soția bătând-o opt ore într-un restaurant

Data publicării:
crima kazahstan
Saltanat Nukenova care avea 31 de ani și-a pierdut viața anul trecut, în 9 noiembrie, în restaurantul BAU din Astana. Ea a fost lovită, în repetate rânduri, cu pumni și picioare de soțul ei, Kuandik Bișimbaev. Foto: Profimedia Images

Un fost ministru al economiei din Kazahstan a fost condamnat luni la 24 de ani de închisoare pentru că și-a ucis soţia, după un proces judiciar considerat un adevărat test pentru angajamentul preşedintelui Kasîm-Jomart Tokaev de a construi o societate mai corectă şi mai echitabilă.

În imagini şocante arătate în timpul procesului care a început în luna martie se poate vedea cum Kuandik Bişimbaev (44 de ani) îşi loveşte în mod repetat soţia şi o târăşte ţinând-o de păr, relatează Reuters, potrivit Agerpres

Curtea Supremă din Kazahstan a publicat filmarea, preluată de canalul Nexta, în care apare o parte din agresiune. Bătaia și tortura ar fi durat aproape 8 oare, iar în această perioadă niciunul dintre martorii prezenți nu a sunat la poliție.

Femeia, pe numele său Saltanat Nukenova (31 de ani), a fost găsită ulterior decedată.

Bişimbaev a pledat nevinovat şi a susţinut în faţa instanţei că soţia sa a murit din cauza rănilor pe care şi le-a provocat singură.

Kuandik Bişimbaev, care în perioada mai-decembrie 2016 a fost ministru al economiei, fusese condamnat anterior la 10 ani de închisoare pentru luare de mită, dar a fost eliberat condiţionat după mai puţin de trei ani.

Violenţele domestice au devenit un fenomen extrem de grav în Kazahstan, unde datele oficiale arată că una din şase femei este victima actelor de violenţă din partea soţului sau a partenerului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri