Congo: Rujeola, care a ucis peste 7.000 de copii, a fost eradicată. Țara se confruntă în continuare cu Ebola și coronavirus

Data publicării:
Un copil din Congo este vaccinat împotriva rujeolei.
Foto: arhivă Profimedia

Ministrul congolez al Sănătăţii a anunţat marţi la Kinshasa sfârşitul epidemiei mortale de rujeolă. Timp de 25 de luni, au murit peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo. Primele cazuri de rujeolă din această țară au fost înregistrate în iulie 2018.

„Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru. Putem spune că rujeola nu mai există” în RD Congo, a anunţat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferinţe de presă.

„Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noştri”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Oficialul a indicat de asemenea că „vaccinările de rutină vor continua” la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte vârfuri periodice.

În ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a recenzat „peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese”.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost, de asemenea, declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri