Controversatul zid cu care Donald Trump este așteptat în India

Data publicării:
zid india captura bbc

India ascunde sărăcia de Donald Trump. Autoritățile din statul Gujarat, de unde provine premierul indian Narendra Mori, ridică ziduri în jurul mahalalelor din orașul Ahmedabad, capitala statului, pentru ca importantul oaspete să nu le vadă, potrivit BBC

Bariera de cărămidă e construită pe 400 de metri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autoritățile susţin că zidul este ridicat din rațiuni de securitate, dar explicațiile nu îi conving pe localnici. Aceștia spun că, după ce că abia își câștigă existența, acum zidul i-a lăsat și fără micile afaceri pe care le aveau.

„Guvernul ar trebui să cheltuie bani pe programe care sunt benefice pentru săraci. Ce rost are să cheltui mii de rupii aici, pe construcția unui zid? Și salariile muncitorilor? Suntem oameni săraci și avem afaceri aici care au fost închise (pentru construcția zidului, n.r.)”, spune un localnic.

„De ce ne ascund pe noi, săracii?”, spune un alt localnic, citat de The Guardian.

Zidul era planificat să aibă aproximativ 2 metri înălțime, dar aceasta fost redusă la 1,2 metri în urma criticilor.

Autoritățile au trimis și ordine de evacuare pentru 45 de familii care locuiesc într-o altă mahala, în apropierea unui stadion de criket pe care Trump îl va vizita săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri