Cum l-a surprins tânărul de 18 ani pe Jeff Bezos în timpul călătoriei în spațiu: „Wow, a trecut mult timp de când nu am mai auzit asta”

Data publicării:
bezos in spatiu
Imagini din interiorul rachetei cu care Bezos a călătorit în spațiu. FOTO: Captură YouTube

Oliver Daemen, băiatul în vârstă de 18 ani care a devenit săptămâna aceasta cel mai tânăr călător spațial a reușit să îl surprindă pe miliardarul Jeff Bezos după ce, în timpul zborului, i-a spus acestuia că nu a comandat niciodată nimic de pe Amazon.com. „El a fost ceva de genul <<Wow, a trecut mult timp de când nu am mai auzit pe cineva spunând asta>>”, a spus tânărul, într-un interviu pentru Reuters.

Oliver Daemen, un student la fizică în vârstă de 18 ani, l-a acompaniat pe Bezos, pe fratele acestuia Mark Bezos și pe aviatoarea Wally Funk (82 de ani) - cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu - într-o călătorie de 10 minute dincolo de atmosfera Pământului.

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, a fondat Amazon în urmă cu mai bine de un sfert de secol, iar de atunci, compania a devenit cea mai mare și mai valoroasă din lume. Totodată, Amazon este afacerea de pe urma căreia Bezos a avut de câștigat cel mai mult, iar Blue Origin a fost finanțată prin banii produși și de vânzarea acțiunilor prin și de la Amazaon.

„I-am spus lui Jeff că, de fapt, nu am cumpărat niciodată ceva de la Amazon", a spus vineri Daemen pentru Reuters într-un interviu pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. "Și el a fost ceva de genul <<oh, wow, a trecut mult timp de când nu am mai auzit pe cineva spunând asta>>”.

Cum a ajuns Daemen în echipajul lui Bezos: „Nu am plătit nici pe departe 28 de milioane de dolari”

Daemen, care a fost ales după ce un alt candidat care a oferit 28 de milioane de dolari pentru călătorie a anulat în ultimul moment, a aflat că se va alătura zborului în timpul unei vacanțe cu familia în Italia.

„Au sunat și au spus: <<Mai ești interesat?>> și am zis <<Da! Da! Da!>>”, a spus el.

Daemen a fost întotdeauna pasionat de călătoriile spațiale. A urmărit dezvoltarea fiecărei companii de explorare spațială precum Blue Origin și a obținut licența de pilot la o vârstă fragedă.

„Nu am plătit nici pe departe 28 de milioane de dolari, dar ei m-au ales pentru că eram cel mai tânăr și eram și pilot și știam deja destul de multe despre asta”.

„A fost scopul meu suprem, ultim”

„Nu cred că mi-am dat seama până nu am fost în rachetă", a spus el. „A fost scopul meu suprem, ultim, dar nu am crezut niciodată că va fi atât de curând”.

Echipajul a primit două zile de antrenament de siguranță, dar nimic foarte greu, a spus Daemen, care poate fi văzut într-o filmare a călătoriei aruncând mingi de ping-pong în imponderabilitate cu Jeff Bezos.

„A fost super mișto. Este atât de ciudată imponderabilitatea. A fost mai ușor decât mă așteptasem. Era ca și cum ai fi în apă”.

Întrebat cum a fost să călătorească cu nava-rachetă cu un miliardar, el a răspuns cu un zâmbet larg: „Au fost super amuzanți și toți cu picioarele pe pământ, oricât de amuzant ar putea suna”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...