Doi piloți au stârnit furie după ce au luat masa pe panoul de control al avionului. „Dacă e o urgență, nici horoscopul nu te salvează”

Data publicării:
cafea și dulciuri în carlingă / avion SpiceJet
Colaj foto: Twitter, @Mohan_Rngnathan / Profimedia Images

O companie aeriană din India a sancționat doi dintre piloții săi după ce aceștia s-au pozat în timpul zborului servind cafea și dulciuri în cabina de pilotaj pe panoul de control al avionului, scrie BBC.

Incidentul a ieșit la suprafață după ce o poză în care se vede un pahar cu cafea fără capac așezat pe panoul de control al unui avion operat de SpiceJet a devenit virală pe internet.

Potrivit unor rapoarte, avionul se afla la peste 11.000 de metri altitudine în momentul în care a fost făcută poza. Fotografia a stârnit indignare ceea ce a determinat autoritățile indiene din domeniul aviației să transmită un avertisment companiei SpiceJet.

Compania a declarat miercuri că analizează problema și că cei doi piloți implicați în incident vor rămâne la sol până la terminarea investigației.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Regulile aviației în India le permit piloților și echipajului să aducă mâncare și băuturi în interiorul carlingii, dar numai dacă se respectă un set de reguli stricte. Spre exemplu, toate paharele trebuie să aibă capacul pus și să fie cărate pe o tavă pentru a preveni vărsarea.

Incidentul a avut loc la bordul unui avion care a plecat din Delhi și se îndrepta spre Guwahati, un oraș din nord-estul țării.

În fotografie se poate vedea un pahar cu cafea fără capac pe care apărea simbolul companiei aeriene și care fusese așezat periculos de aproape de maneta care controlează propulsia aeronavei, în timp ce piloții, care nu se văd în poză, savurau gujiyas – un produs de patiserie dulce care se consumă în mod tradițional cu ocazia festivalului Holi.

„Chiar și la cea mai mică turbulență, cafeaua se va vărsa pe electronice, va defecta sistemele. Acesta este un act criminal”, a scris expertul în aviației Mohan Ranganathan, care este și persoana ce a distribuit inițial poza pe Twitter. „Nici horoscopul nu te poate salva dacă e o urgență.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri