Oficial bulgar. Teroriștii din Burgas ar fi fugit prin România

Data publicării:
07022013 20m 20burgas 20live-48172

Declarația a fost făcută de ministrul bulgar de Interne pentru New York Times.

Potrivit oficialului bulgar, citat de publicația americană, după ce bomba a explodat, suspecții care au supraviețuit au fugit spre nord, prin România, iar de aici, cei doi au zburat spre Turcia, înainte de a pleca spre Liban.

Presupuse legături cu Hezbollah

Două persoane cu legături în mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, sunt autorii atentatului comis în luna iulie 2012 în staţiunea Burgas, în care au murit şapte oameni. Acestea sunt concluziile preliminare ale investigaţiei derulate în urma atentatului terorist, anunţate la începutul acestei luni, la Sofia, de ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov.

Primele concluzii ale investigaţiei indică aşadar că doi bărbaţi, având legături cu mişcarea şiită Hezbollah, sunt autorii atentatului din aeroportul Sarafovo din staţiunea Burgas, de la malul Mării Negre. Şapte persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite atunci. Unul dintre cei şapte decedaţi era autorul atentatului de tip kamikaze, comis într-un autocar care urma să transporte câteva zeci de turişti israelieni către o altă staţiune bulgară, Sunny Beach.

În autocarul oprit în parcarea Aeroportului Sarafovo din staţiunea bulgară Burgas se aflau turişti israelieni, majoritatea tineri, sosiţi de la Tel Aviv. În urma deflagraţiei au luat foc încă două autocare.

Explozia de la Burgas a avut loc la exact 18 ani de la un alt atac anti-evreiesc produs la Buenos Aires. Pe 18 iulie 1994, în capitala Argentinei au murit în urma acestui atac terorist 85 de persoane.

La începutul anului 2012, autorităţile bulgare dejucau un alt atentat terorist având ca ţintă un autocar care urma să transporte un alt grup de turişti israelieni către o staţiune de ski.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri