„Pilotul era dezorientat și a aterizat din pură disperare”. Concluzia accidentului aviatic în care 51 de oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
avion prabusit
Foto: BISHNUSAPKOTA/Twitter

Pilotul avionului prăbușit în Nepal, pe 12 martie 2018, incident în care 51 de persoane și-au pierdut viața, era „dezorientat” și a încercat din „pură disperare” să aterizeze aeronava, când și-a dat seama că aceasta nu era aliniată corect cu pista. Aceasta este concluzia unui raport asupra accidentului aviatic, scrie Al Jazeera.

avion
Foto: Twitter/MaheshJoshi_MJ

Avionul Bangla Airlines s-a prăbușit la a doua încercare de a ateriza pe aeroportul internațional din Kathmandu. În incident au murit 51 de persoane, între care 22 de cetățeni nepalezi și un cetățean chinez. Pilotul și copilotul s-au numărat printre cei decedați, iar alte 20 de persoane au fost rănite.

Concluziile anchetei au fost publicate luni, de către autoritățile din Nepal, care au stabilit că accidentul aviatic s-a produs din cauza stării de „dezorientare” în care se afla pilotul și a faptului că acesta pierduse simțul realității în legătură cu situația în care se afla.

„Aeronava nu intrase pe traiectoria corectă de apropiere a pistei, ceea ce a dus la manevre foarte periculoase, la o altitudine nesigură, pentru a alinia avionul cu pista. Aterizarea a fost făcută din pură disperare, după ce pilotul a văzut pista în apropiere, la o altitudine foarte joasă”, a arătat raportul.

Pilotul fusese concediat din Bangladesh Air Force în 1993, din cauza unei depresii și i se permisese să zboare avioane civile din 2002, după o evaluare medicală.

Bărbatul era stresat, „perturbat emoțional” și nu dormise deloc cu o noapte înainte de incidentul fatal. Anchetatorii spun că Abid Sultan, căpitanul avionului, a izbucnit în plâns în timpul zborului, după ce abilitățile sale de pilot i-au fost puse la îndoială de un coleg, relatează The Guardian.

„Această lipsă de încredere și nivelul de stres l-au determinat să fumeze continuu în cabină, un prim indiciu al căderii sale emoționale”, se precizează în raport.

De asemenea, anchetatorii au mai descoperit și o lipsă de comunicare din partea controlorilor de trafic aerian de la aeroportul din Kathmandu, care nu i-au oferit pilotului instrucțiuni clare legate de aterizare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un bărbat beat a uitat ușa apartamentului deschisă, iar câinele său doberman a ieșit pe scară. Ce a făcut o...
Pro FM
Cum se menține în formă Lavinia Pîrva. Artista are aproape 40 de ani și nu ține nicio dietă: „Nu accept ideea...
Film Now
Sofia Vergara, declarații despre operațiile estetice: „Mi-aș face orice intervenție când voi fi pregătită!”...
Adevarul
Presa rusă scrie despre declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial după ce Putin a avertizat Occidentul...
Newsweek
Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan". Interviul cu Beatles i-a schimbat destinul
Digi FM
Iosif Rotariu, noi declarații la câteva zile de la moartea soției: „Nu ne-am revenit din șoc!” Fostul...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe...
Digi Animal World
Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”
Film Now
Adam Sandler, soția și cele două fiice, în vacanță în Italia. Nu au epatat în niciun fel, ci s-au purtat ca...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...