Războiul din Orientul Mijlociu se poartă și pe internet

Data publicării:
17112012 20m 20razboi 20twitter-33924

Armata israeliană își susține propria versiune a atacului din Gaza pe Twitter și Youtube.

În același timp, tensiunile continuă în Orientul Apropiat. O explozie puternică a zguduit o bază a grupării Hamas din Fâşia Gaza în această dimineaţă, în urma un nou raid al Aviaţiei israeliene. În urma violenţelor din Fâşia Gaza, 32 de oameni şi-au pierdut viaţa.

„Israelienii cred că au înțeles greșelile din operațiunea Cast Lead din 2008-2009, când au fost înfrânți în relațiile publice, chiar dacă ar fi putut avea o victorie tactică și militară. Ca urmare, ei încearcă să folosească rețelele de socializare pentru a-și impune propriul mesaj”, explică Aaron Zelin, specialist în Orientul Apropiat.

„Este pe cale să devină o normă în război”

Mijloacele electronice de comunicare s-au dovedit a fi o armă puternică în conflictele moderne. Succesul revoluțiilor din „Primăvara arabă” s-a datorat în mare parte rapidității cu care protestatarii au putut să comunice pe Internet.

„Este pe cale să devină o normă în război, nu chiar pe câmpul de luptă, dar a devenit tot mai mult o parte a războiului din relațiile publice pentru mințile și inimile comunității internaționale”, spune Aaron Zelin.

Armata a început o campanie împotriva bazelor de atac din Fâșia Gaza, iar șefii din Hamas și Jihadul Islamic sunt ținte.

„Știți, chiar dacă l-au omorât pe un șef militar de rang înalt al Hamas, modul în care au mediatizat acțiunea, ca într-un joc video, îndepărtează oamenii, deoarece aceasta este viața reală, chiar dacă persoana a făcut parte dintr-un group terorist”, argumentează specialistul în Orientul Apropiat.

Tot prin Twitter au fost avertizați și activiștii Hamas să nu-și facă apariția în perioada atacurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri