Un bărbat a stat 16 ani la închisoare pentru o crimă comisă, de fapt, de fratele lui. Acum a aflat suma cu care va fi despăgubit

Data actualizării: Data publicării:
barbat tuns zero, cu camasa cu carouri
Floyd Bledsoe FOTO: innocenceproject.org

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare aproape 16 ani, pentru o crimă pe care, de fapt, a comis-o fratele său, va primi despăgubiri din partea autorităților locale în valoare totală de 7,5 milioane de dolari.

Floyd Bledsoe, care acum are 43 de ani, a fost eliberat din închisoare în 2015, după ce a petrecut în detenție aproape 16 ani, acuzat fiind că a violat-o și ucis-o pe Camille Arfmann, de 14 ani, în noiembrie 1999, în Oskaloosa, Kansas. În anul 2000, a fost condamnat pentru crimă deosebit de gravă, în ciuda faptului că fratele lui, Tom, s-a predat la biroul șerifului din Jefferson, i-a condus pe anchetatori la locul unde se afla cadavrul fetei și a predat arma crimei, potrivit The Kansas City Star.

Dar în instanță Tom a depus mărturie împotriva fratelui său și a spus juriului că Floyd a încercat să-l șantajeze pentru a-și asuma vina.

Așa că Floyd a fost condamnat la închisoare pe viață.

Dar în 2015, testele ADN au arătat că Tom a fost cea mai probabilă sursă de material seminal descoperit în trupul victimei. Ulterior, în același an, Tom a recunoscut crima îngrozitoare, a făcut mărturii complete în scris, după care s-a sinucis.

În total, Tom a lăsat trei scrisori de adio, iar în una dintre ele a scris, printre altele: „Am făcut sex cu ea și am ucis-o”, „Floyd este nevinovat”. De asemenea, el a povestit detalii despre crimă pe care doar ucigașul le-ar fi putut cunoaște, potrivit autorităților.

În lumina noilor probe, Floyd a fost eliberat din închisoare.

Săptămâna trecută, autoritățile din Jefferson au fost de acord să-i plătească lui Floyd despăgubiri de 7,5 milioane de dolari. El va primi inițial 1,5 milioane de dolari, iar restul sumei va fi plătită eșalonat, în următorii 10 ani, relatează The Kansas City Star.

Richard Malm, reprezentant al administrației din Jefferson, a spus că suma este foarte mare, având în vedere că regiunea are buget anual de aproximativ 20 de milioane de dolari. Malm a spus pentru sursa citată: „Va trebui să strângem puțin cureaua. Dacă nu ar fi fost de acord să o împartă pe o perioadă de 10 ani, ar fi trebuit să facem împrumuturi și să plătim dobândă.”

Avocatul lui Floyd, Russell Ainsworth, a spus că administrația risca să plătească o sumă mult mai mare, de 40 de milioane de dolari, dacă s-ar fi ajuns la proces.

A fost comisă o gravă nedreptate împotriva unui om nevinovat. Floyd așteaptă cu nerăbdare să folosească compensația pentru a încerca să-și pună în ordine viața”, a spus avocatul, care este, totuși, de părere că nicio sumă nu ar fi o compensație adecvată pentru clientul său care a fost etichetat drept ucigaș și a fost trimis la închisoare, în timp ce copiii lui au crescut fără tată.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri