Un pilot a fost suspendat după ce a fost prins dormind în timpul zborului

Data publicării:
Pakistan International Airlines
Shutterstock/ Chris Parypa Photography

Un pilot al companiei Pakistan International Airlines a fost suspendat, după ce o fotografie cu el dormind la clasa business a avionului pe care trebuia să îl piloteze a fost făcută publică.

Pakistan International Airlines
Shutterstock/ Chris Parypa Photography

Căpitanul Amir Akhtar Hashmi a fost acuzat că a pus în pericol viața celor 300 de pasageri care se aflau la bordul aeronavei, în timp ce avionul era pilotat doar de copiloți. Bărbatul s-a culcat la scurt timp după ce avionul a decolat de pe aeroportul din Islamabad, Pakistan, cu destinația Londra. Potrivit media locală, pilotul a dormit mai bine de două ore și jumătate și a fost surprins în timpul somnului de către unul dintre pasagerii aflați la clasa business. Pasagerul a publicat imaginea pe Twitter și i-a atras atenția unei însoțitoare de zbor, spunându-i că "nu se simte în siguranță".

Nu este ceva neobișnuit însă ca piloții să își ia pauze de somn în timpul zborurilor foarte lungi, însă regulile companiilor aeriene cer ca aceste pauze să fie de câteva zeci de minute și, obligatoriu, la bord să se afle și un al doilea pilot.

În 2009, un avion Air France, care efectua un zbor de la Rio de Janeiro spre Paris, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, după ce căpitanul a pus aeronava în modul de autopilot și i-a lăsat la manșă pe cei doi copiloți. Într-un moment de panică, aceștia au făcut avioul să urce prea brusc în aer, ceea ce a condus la prăbușirea aeronavei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri