Vaticanul face un sondaj la nivel mondial. Papa Francisc, interesat de atitudinea clericilor faţă de subiectele tabu

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax-6

Suveranul Pontif continuă demersul de schimbare a modului în care Biserica Catolică se raportează la chestiuni considerate, până nu demult, tabuuri.

Vaticanul vrea să vadă ce cred enoriaşii despre familiile monoparentale, căsătoriile interreligioase, mamele surogat, căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestora de a adopta copii.

În plus, vrea să ştie cum abordează preoţii catolici credincioşii consideraţi, cândva, paria de către biserică: divorţaţii, cei care trăiesc în concubinaj sau homosexualii.

Această iniţiativă este în concordanţă cu atitudinea Papei Francisc faţă de situaţiile odinioară incriminate de biserică.

Dacă cineva e homosexual şi merge pe calea lui Dumnezeu şi are intenţii bune, atunci cine sunt eu ca să-l judec?”, spunea Papa Francisc.

Papa Francisc este de părere că totul trebuie să pornească de la schimbarea atitudinii preoţilor. Homosexualii, persoanele divorţate sau recăsătorite nu trebuie stigmatizate, a spus suveranul pontif într-un interviu. Preoţii trebuie să dea dovadă de clemenţă şi să nu judece, ci să accepte credincioşii aşa cum sunt ei, dacă aceştia caută alinare în biserică.

În funcţie de rezultatele sondajului va fi stabilită şI agenda unei conferinţe episcopale care va avea loc în octombrie 2014 şi a cărei temă va fi adaptarea bisericii la schimbările care au loc în familia modernă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri