Zeci de țestoase marine verzi, specie pe cale de dispariție, au fost găsite moarte, cu gâtul tăiat, lângă o insulă japoneză

Data actualizării: Data publicării:
testoasa marina verde
Zeci de țestoase marine verzi, specie pe cale de dispariție, găsite cu gâtul tăiat și sângerând lângă o insulă japoneză. FOTO: Profimedia Images

Cel puțin 30 de țestoase marine verzi, specie pe cale de dispariție, au fost găsite moarte pe o plajă din apropierea insulei japoneze Kumejina, multe fiind înjunghiate în gât, scrie CNN.

Localnicii de pe insula Kumejina au descoperit ţestoasele joia trecută, după ce mareea joasă a scos la iveală cadavrele.

O companie de pescuit a recunoscut că a rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunţat site-ul de ştiri Mainichi, scrie BBC.

Biologii marini şi alţi angajaţi de la Muzeul Ţestoaselor Marine de pe insulă s-au dus pe plajă după ce au fost descoperite ţestoasele, dar cele mai multe muriseră deja. Câteva ţestoase aveau răni cauzate de înjunghiere la baza gâtului, iar altele aveau înotătoarele tăiate. Imaginile publicate de muzeu arată animalele plutind în apa puţin adâncă. "Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Este extrem de dificil să procesezi asta", a spus un angajat al muzeului.

Poliţia investighează acuzaţiile de cruzime împotriva animalelor, a comunicat un oficial de la secția de poliție Naha din Okinawa. Unele dintre țestoase au fost găsite sângerând și abia respirând, a spus acesta, potrivit CNN. Aveau răni în jurul gâtului, iar primele concluzii au fost că rănile ar fi putut fi cauzate prin tăiere cu o lamă. 

Poliția continuă cercetările și audiază martori, a spus oficialul.

Zona în care s-au găsit țestoasele marine este habitatul lor natural și este acoperită cu iarbă de mare, pe care o mănâncă țestoasele marine, a declarat Yoshi Tsukakoshi, purtător de cuvânt la muzeul țestoaselor marine Kumejima.

El a adăugat că țestoasele marine se încurcă în plasele puse de pescarii locali și că pot fi considerate o "problemă" pentru că rup plasele. "Unii pescari cred că țestoasele mănâncă toată iarba de mare înainte ca aceasta să crească și asta împiedică peștii să depună icre în zonă", a spus Tsukakoshi.

Toate speciile de țestoase marine sunt considerate pe cale de dispariție și se află pe Lista de Alertă Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Sunt protejate la nivel mondial, conform Fondului Mondial pentru Natură. Specia este însă amenințată din cauza pescuitului excesiv, a prinderii accidentale a țestoaselor în plasă în timpul pescuitului sau din cauza dezvoltării zonei de coastă.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Ce e bine să faci înaintea somnului de 5 ori pe săptămână? Dr. Marius Sava, somnolog, răspunde și explică
Pro FM
Cum arată acum Oana Vincu din trupa Genius. Locuiește în Timișoara, a ieșit din lumina reflectoarelor și e o...
Film Now
Christina Applegate spune că nu-și mai iubește viața de când suferă de scleroză multiplă: "Sunt prinsă în...
Adevarul
Fenomen uluitor surprins în Munții Metaliferi. Busola o ia razna, iar trăsnetele lovesc necruțător FOTO VIDEO
Newsweek
VIDEO Un actor de stand-up comedy, bătut pe scenă. Ce glumă stupidă l-a scos din minți?
Digi FM
Cât de importantă e bunica pentru AMI - O poveste emoționantă la Digi FM
Digi World
Ce este „ad breaks”, funcția testată acum de Instagram. Utilizatorii sunt revoltați: „Pare o mișcare agresivă...
Digi Animal World
Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF
Film Now
Evangeline Lilly, cunoscută din „Lost” și filmele „Ant-Man”, se retrage din actorie, după o carieră de 20 de...
UTV
Bianca Censori, sotia lui Kanye West, socheaza cu o noua aparitie pe strazile din Italia