Medvedev, după ce rachete rusești au căzut la 150 de metri de Zelenski în Odesa: E păcat că soarta a decis altfel

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Medvedev gesticulează în timpul unui discurs
Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat joi, despre atacul din Odesa în care Volodmir Zelenski a fost la un pas de moarte, că și-ar fi dorit să planifice bombardamentul astfel încât președintele ucrainean să fie ucis. „Nu contează cine deține funcția de lider al regimului neo-nazist, dar e păcat că Zelenski nu a avut altă soartă”, a scris Medvedev pe Telegram. 

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse spune că atacul din Odesa a fost planificat și că Zelenski nu a fost o țintă.

„Este evident pentru toată lumea că nu a existat niciun atac asupra coloanei oficiale din Odesa. Dacă s-ar fi stabilit ca acea coloană să fie o țintă, am fi nimerit-o”, a scris Medvedev pe Telegram. 

El susține că regretă faptul că președintele ucrainean a supraviețuit bombardamentelor. 

„Deși, în principiu, nu contează cine deține funcția de lider al regimului neo-nazist, este totuși supărător. Păcat că am bombardat locul pre-planificat. Și că Majestatea sa, șansa, nu a decis altfel soarta primului muzician genital (n.red. Zelenski)”, a mai scris acesta.

Rusia a lansat un atac la Odesa în timpul vizitei pe care Volodimir Zelenski şi oaspetele său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis, o făceau, miercuri, în oraşul din sudul Ucrainei. O rachetă a aterizat la 150 de metri de cele două delegaţii, potrivit publicaţiei greceşti Protothema.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de către prim-ministrul Greciei în timpul unei conferinţe de presă comune cu Zelenski.

„Chiar la sfârşitul (vizitei), am auzit sunetul sirenelor antiaeriene şi explozii foarte aproape de noi. Nu am avut timp să ne adăpostim”, a declarat Mitsotakis după bombardament, descriind incidentul drept „o experienţă impresionantă”.

Sursele media ruse susțin că în atacul de la Odesa a fost folosită o rachetă balistică Iskander. Această rachetă - una din cele mai moderne din dotarea Rusiei - atinge viteză hipersonică în faza „terminală” a traiectoriei.

Citește și: Rușii confirmă că au folosit „arme de înaltă precizie” în atacul de la Odesa în care Zelenski s-a aflat la un pas de moarte

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri