Netanyahu vrea ca Israelul să controleze zona de frontieră Gaza-Egipt. „Războiul este la apogeu. Luptăm pe toate fronturile”

Data publicării:
benjamin netanyahu
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu (foto) s-a întâlnit cu trupele israeliene în nordul Fâșiei Gaza, luni, și a promis că va continua lupta. Sursa foto: Profimedia Images

Zona de frontieră dintre Fâșia Gaza și Egipt ar trebui să fie sub controlul Israelului, a declarat sâmbătă Benjamin Netanyahu. Premierul israelian spune că războiul este la apogeu și anticipează că luptele din enclava palestiniană și de pe celelalte fronturi regionale vor dura mai multe luni, transmite Reuters.

Netanyahu a susținut o conferință de presă în pragul celei de-a 13-a săptămâni de război a Israelului împotriva grupării Hamas, aflată la guvernare în Gaza, care a alimentat violența în Cisiordania și a declanșat atacurile grupurilor susținute de Iran în Liban, Siria, Irak și Yemen.

„Coridorul Philadelphi - sau pentru a spune mai corect, punctul de oprire sudic (al Gaza) - trebuie să fie în mâinile noastre. Trebuie să fie închis. Este clar că orice alt aranjament nu ar asigura demilitarizarea pe care o căutăm”, a spus premierul.

Israelul a declarat că intenționează să distrugă Hamas în Gaza și să demilitarizeze și să deradicalizeze teritoriul pentru a preveni orice repetare a uciderilor și răpirilor transfrontaliere ca cele din 7 octombrie comise de gruparea militantă palestiniană care a declanșat războiul.

„Războiul este la apogeu. Luptăm pe toate fronturile. Obținerea victoriei va necesita timp. După cum a spus șeful de stat major (IDF), războiul va continua încă multe luni”, a mai declarat Netanyahu.

El a adăugat și o amenințare la adresa Iranului, lucru care nu s-a mai întâmplat, făcând referire la schimburile de focuri zilnice de la graniță.

„Dacă Hezbollah extinde războiul, va suferi lovituri la care nu a visat – la fel și Iranul”, a spus Netanyahu fără a detalia ce ar presupune aceste lovituri.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri