Nikky Haley își pierde un finanțator important după eșecul din Carolina de Sud

Data publicării:
nikki haley
În ciuda eșecului din Carolina de Sud și a pierderii finanțatorilor, Nikki Haley (foto) își continuă cursa în primarele republicane. Sursa foto: Profimedia Images

O organizație conservatoare libertariană fondată de frații miliardari Koch își oprește finanțarea pentru campania prezidențială a lui Nikki Haley, după eșecul din Carolina de Sud, când a pierdut în fața lui Donald Trump, informează BBC.

Decizia Americans for Prosperity Action (AFP) de a renunța la finanțare este un alt eșec pentru Haley, în timp ce aceasta se află încă în cursa pentru nominalizarea republicană pentru prezidențiale.

Ea a pierdut în statul natal, Carolina de Sud, sâmbătă, în fața fostului președinte Donald Trump, care a avut a patra victorie consecutivă din primare.

Dar Haley a promis că va lupta mai departe.

Într-un e-mail adresat personalului duminică, președintele și CEO-ul AFP a spus că sprijinul lor se va concentra pe cursele cheie pentru Senat și Camere în alegerile din noiembrie, mai degrabă decât pe doamna Haley.

„Ea a spus clar că va continua să lupte și o susținem din toată inima în acest efort”, a scris Emily Seidel.

„Dar având în vedere provocările din statele primare care urmează, nu credem că vreun grup extern poate face o diferență materială pentru a-i lărgi calea către victorie”, se mai arată în e-mail.

Biroul de campanie al lui Haley insistă că se poate baza în continuare pe suficienti bani încasați pentru a continua cursa.

Olivia Perez Cubas, purtătorul de cuvânt al acesteia, a mulțumit AFP pentru sprijinul acordat și a spus că echipa are „suficient combustibil pentru a continua. Avem o țară de salvat”.

AFP și-a anunțat susținerea și sprijinul financiar în noiembrie, când Haley încerca să se impună drept contestatoarea clară a lui Trump.

De atunci, ea s-a dovedit a fi cea mai rezistentă dintre toți oponenții lui Trump în cursa republicană, dar rămâne neclar cum poate găsi acum calea spre victorie.

E din ce în ce mai probabil ca SUA să se îndrepte către un meci de revanșă, în noiembrie, între Trump și președintele democrat Joe Biden.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri