Papa Francisc îi răspunde lui Javier Milei: „Au trecut 10 ani. Cred că pot vizita Argentina. Sunt îngrijorat, oamenii suferă mult”

Data publicării:
colaj cu javier milei si papa francisc
După ce a fost ales preşedinte al Argentinei, Javier Milei şi-a schimbat atitudinea față de Papa Francisc. FOTO: Colaj Profimedia Images

Papa Francisc a declarat că poporul argentinian suferă și că speră să poată vizita Argentina în a doua jumătate a acestui an. Președintele Javier Milei l-a invitat pe suveranul pontif în Argentina, în urmă cu câteva zile, potrivit Reuters.

Joi, biroul președintelui argentinian Javier Milei a declarat că l-a invitat pe Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, să viziteze țara.

„Da, sunt îngrijorat pentru că oamenii suferă foarte mult. Este un moment dificil pentru țară”, a spus el ca răspuns la o întrebare despre Argentina în timpul unui interviu acordat duminică seara unui program de televiziune italian.

Argentina se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. După preluarea mandatului în decembrie, Milei a dezvăluit o serie de măsuri economice menite să scoată Argentina din sărăcie.

„Există posibilitatea de a face o călătorie în a doua parte a anului. A avut loc o schimbare de guvern, sunt câteva lucruri noi”, a spus Francisc.

El a spus că o eventuală călătorie în Argentina va avea loc după luna august, când intenționează să viziteze unele țări din Polinezia.

„După aceea, călătoria în Argentina, dacă se poate face. Aș vrea să merg. Au trecut 10 ani. Cred că pot merge”, a spus el.

Înainte de a decide să candideze la președinție, Milei a lansat o serie de atacuri la adresa Papei, numindu-l „imbecil” și „omul diavolului pe Pământ”.

Papa Francisc și Javier Milei au vorbit la telefon în noiembrie, după alegerea lui Milei.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri