Parlamentul bulgar va iniţia o reuniune internaţională la nivel înalt privind migraţia

Data publicării:
Migratie
Vameşii bulgari sunt acuzaţi de organizaţiile pentru drepturile omului de rele tratamente faţă de migranţii care vin dinspre Turcia. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Adunării Naţionale din Bulgaria, Vejdi Raşidov, a promis că parlamentul ţării sale va iniţia un summit internaţional privind migraţia în timpul vizitei efectuate la Ankara, unde s-a întâlnit cu omologul său turc, Mustafa Sentop, informează Agerpres.

"Mi-am luat angajamentul ca Bulgaria să fie un mediator, să se aşeze în sfârşit la masă pentru a rezolva problemele migraţiei", a spus Raşidov. Acestea se rezolvă prin cuvinte, cu participare, cu ajutor reciproc, a subliniat el. Potrivit lui Raşidov, aceasta va relansa procesul început în 2018 la Varna de fostul prim-ministru Boiko Borisov.

S-a ajuns la un acord cu preşedintele Adunării Naţionale bulgare pentru ca Turcia şi Bulgaria să organizeze cât mai curând posibil o conferinţă pe probleme de migraţie cu participarea partenerilor internaţionali, a subliniat de asemenea preşedintele Adunării Naţionale a Turciei, Mustafa Sentop.

Declaraţiile vin în contextul în care organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch i-a acuzat pe vameşii bulgari că bat, jefuiesc şi supun umilinţelor migranţii care vor să treacă graniţa, apoi îi expediază în Turcia fără să fie îndeplinite procedurile oficiale privind acordarea azilului.

În cadrul vizitei sale la Ankara, Raşidov a declarat că problemele legate de vize ar trebui de asemenea puse pe masa negocierilor.

"Simt că Europa este dispusă să o facă, Turcia este pregătită pentru diplomaţie".

Mustafa Sentop a subliniat că aprofundarea cooperării şi a solidarităţii dintre Turcia şi Bulgaria va contribui la pacea şi prosperitatea regiunii.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri