Poliţia spaniolă a identificat corpul fără cap al unei fetiţe de 8 luni care a murit în urma unui naufragiu în Marea Mediterană

Data publicării:
migranti barca liban tripoli mediterana
Navă cu migranți. Foto: Profimedia

Cadavrul fără cap al unui bebeluş găsit în urmă cu o săptămână pe o plajă în nord-estul Cataloniei este al unei fetiţe în vârstă de 8 luni, care a murit, la fel ca părinţii ei, în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi, în Marea Mediterană, relatează news.ro.

Copilul „venea din Algeria împreună cu părinţii săi, a căror ambarcaţiune a naufragiat în 6 aprilie”, a anunțat Garda Civilă spaniolă, citată de AFP.

În urma acestei descopriri macabre, la 11 iulie, pe o plajă la Roda de Berà, în provincia Tarragona, analizele ADN au permis să se stabilească o legătură de filiaţie cu o femeie al cărei cadavru a fost localizat în aprilie în largul Insulelor Baleare, precizează Guardia Civil.

Ambarcaţiunea, care a plecat din oraşul algerian Cherchell (nord) la 21 martie, avea la bord 15 persoane, între care şi părinţii fetei.

Niciuna dintre aceste persoane nu a supravieţuit, iar opt cadavre au fost găsite ulterior, se arată în comunicat.

Spania este una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor clandestini în Uniunea Europeană (UE).

Potrivit unor date recente de la Ministerul spaniol de Interne, 14.021 de persoane au sosit în regat ilegal - pe cale maritimă sau terestră - din ianuarie şi până la jumătatea lui iulie, reprezentând o scădere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste jumătate dintre migranţi au intrat în UE prin arhipeelagul Canare, situat în largul litoralului din nord-vestul Africii (7.590, un număr în scădere cu 18,5%), iar un pic peste o treime pe coastele continentale sau Insulele Baleare (5,781, +46,7%).

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri