Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Data publicării:
elon musk si logo-ul X
Miliardarul Elon Musk. FOTO: Profimedia Images

Premierul Australiei Anthony Albanese l-a criticat pe Elon Musk și a spus că acesta este un „miliardar arogant”, pentru că refuză să elimine de pe platforma sa X, fosta Twitter, înregistrările video ale atacului de săptămâna trecută dintr-o biserică din Sydney, relatează BBC.

Luni, un tribunal australian a ordonat platformei sociale a lui Musk să ascundă clipurile cu atacul de la Sydney. X a anunțase că se va conforma, „în așteptarea unei contestații legale”.

Dar Musk a postat o memă prin care acuză guvernul australian de cenzură, ceea ce a provocat reacția furioasă a lui Albanese.

El a spus marți pentru ABC News că Musk „se crede deasupra legii, dar și deasupra bunului simț”.

Săptămâna trecută, comisarul australian pentru siguranță cibernetică, un organism de reglementare independent, a amenințat X și alte companii de social media cu amenzi usturătoare dacă nu elimină clipurile cu atacul armat de la biserică, pe care poliția l-a calificat drept atac terorist.

X a susținut însă că decizia „nu intră în domeniul de aplicare al legii australiane”.

Comisarul a solicitat un ordin judecătoresc, constatând că X permite utilizatorilor din afara Australiei să vadă în continuare imaginile șocante.

„Mi se pare extraordinar că X a ales să nu se conformeze și încearcă să aducă argumente în favoarea lor”, a spus Albanese într-o conferință de presă.

„Rețelele sociale trebuie să aibă responsabilitate socială. Domnul Musk nu arată că ar avea”, a adăugat el.

Platforma va avea la dispoziție 24 de ore pentru a se conforma ordinului judecătoresc de luni seara, urmând ca în zilele următoare să aibă loc o audiere suplimentară asupra chestiunii.

X și Comisarul eSafety sunt deja implicați în alte proceduri judiciare. Platforma este acuzată că nu a furnizat suficiente informații cu privire la modul în care urmărește și elimină conținutul care include abuz asupra copiilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri