Preşedintele Columbiei anunță că rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Data publicării:
Președintele Columbiei, Gustavo Petro,
Președintele Columbiei, Gustavo Petro. Foto: Profimedia

Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a anunţat miercuri că va rupe relaţiile diplomatice cu Israelul din cauza acţiunilor acestuia în Gaza, relatează Reuters.

Petro l-a criticat deja aspru pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi a spus că vrea să se alăture demersului Africii de Sud care acuză Israelul de genocid la Curtea Internaţională de Justiţie.

„Aici, în faţa voastră, guvernul schimbării, al preşedintelui republicii, anunţă că mâine (joi - n.r.) vom rupe relaţiile diplomatice cu statul Israel, pentru că are un guvern care comite un genocid”, a declarat Petro în faţa mulţimii care a aplaudat la Bogota, la capătul unui marş organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Muncii şi pentru a susţine reformele sociale şi economice ale lui Petro.

Ţările nu pot fi pasive în faţa evenimentelor din Gaza, a adăugat Petro.

În 20 februarie, şeful statului columbian acuzase Israelul de comiterea unui „genocid” contra palestinienilor în Fâşia Gaza.

Pedro şi-a exprimat „solidaritatea deplină” cu omologul său brazilian Luiz Inacio Lula Da Silva, cel care a comparat ofensiva israeliană din Fâşia Gaza cu exterminarea evreilor de către nazişti.

Brazilia şi Columbia susţin procedura istorică intentată de Africa de Sud împotriva Israelului în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) pentru presupusa încălcare a Convenţiei internaţionale din 1948 privind genocidul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri