Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”

Data actualizării: Data publicării:
Missiles seen in skies above Tel Aviv
Explozii și rachete deasupra Tel Aviv-ului. Rusia: Avem o potențială criză acută. Foto: Profimedia Images

Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că escaladarea conflictului dintre Iran și Israel ar putea duce la o nouă „criză acută” în regiunea Orientului Mijlociu, informează agenția de presă rusă Tass.

„În general, acum avem o potențială nouă criză acută în Orientul Mijlociu. Totul depinde de următorii pași ai părților implicate sau de lipsa acestora”, a spus Polianski, într-o postare publicată pe canalul său de Telegram.

„În legătură cu atacul Iranului împotriva Israelului, la cererea acestuia din urmă, o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU este programată pentru 14 aprilie la ora 16:00 ora New York-ului (23:00 ora Moscovei). În același timp, au fost distribuite Consiliului de Securitate două scrisori - una israeliană despre «încălcarea Cartei ONU de către Iran» (niciun cuvânt despre lovitura asupra departamentului consular al ambasadei iraniene din Damasc) și una iraniană cu informații despre lovitura de represalii efectuată în cadrul dreptului la autoapărare în temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a mai precizat diplomatul rus.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri