Protestatarii au îmbrăcat casa lui Rishi Sunak în fâșii de pânză neagră: „Nu avem nevoie de un premier piroman climatic”

Data actualizării: Data publicării:
Patru oameni cu un banner galben pe o casă acoperită de fâșii de țesătură neagră
O fotografie publicată de Greenpeace UK pe Twitter arată patru protestatari pe acoperișul proprietății lui Sunak din nordul Angliei în timp ce acoperă casa cu fâșii lungi de material negru. Foto: Profimedia Images

Protestatarii ecologiști Greenpeace au acoperit cu un fâșii de țesătură neagră locuința privată a prim-ministrului britanic, Rishi Sunak, într-un efort de protest împotriva politicii guvernului britanic de a continua activitățil de foraj pentru petrol din largul coastei britanice, în nordul țării, relatează Reuters.

O fotografie publicată de Greenpeace UK pe Twitter arată patru protestatari pe acoperișul proprietății lui Sunak din nordul Angliei în timp ce acoperă casa cu fâșii lungi de material negru, în timp ce alți doi țin în mâini un banner pe care scrie cu majuscule „Rishi Sunak – Profituri din petrol pentru viitorul nostru?”.

O sursă de la guvernul britanic a confirmat că poliția se află la fața locului.

„Nu ne vom cere scuze pentru o abordare corectă în privința securității energetice, folosind resursele pe care le avem, aici, acasă, în așa fel încât să nu mai fim niciodată dependenți de agresori precum Putin pentru energia noastră”, a declarat sursa citată.

Sunak a spus, miercuri, că urmează să plece din țară într-o călătorie programată în acea seară.

Guvernul britanic este criticat pentru lipsa de efort în domeniul schimbărilor climatice

Regatul Unit și-a stabilit ținta de a ajunga la emisii nete zero până în 2050 în timpul guvernului fostei prim-ministre Theresa May, în 2019, și a acționat destul de rapid pentru a-și accentua capacitatea de producție a energiei regenerabile.

Ecologiștii au criticat, însă, acțiunile guvernelor britanice din ultimii ani. Luni, guvernul de la Londra s-a angajat să ofere sute de licențe pentru extracția de petrol și gaze din Marea Nordului, parte a unui efort concertat pentru ca țara să devină independentă energetic.

În decembrie, guvernul Sunak a aprobat și redeschiderea după decenii a unei mine de cărbune. Sunak s-a apărat spunând că a făcut „o treabă mai bună” decât alte guverne ale altor țări în ce privește reducerea emisiilor de carbon.

„Avem nevoie cu disperare ca premierul nostru să fie un lider climatic, nu un piroman climatic”, a transmis Greenpeace UK într-un comunicat.

Un sondaj făcut public, miercuri, a arătat că 67% dintre votanți consideră că guvernul nu gestionează cum trebuie problema schimbărilro climatice, cel mai mare procent din 2019.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri