Reacția Coreei de Nord la sancțiunile ONU

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un defends H-bomb test
Sursa: EPA/KCNA

Coreea de Nord a calificat marţi drept „scelerate” noile sancţiuni ONU adoptate în unanimitate de Consiliul de Securitate, la iniţiativa SUA, şi a ameninţat din nou Washingtonul, relatează News.ro.

Kim Jong-un defends H-bomb test
Kim Jong-un / FOTO: Agerpres

“Măsurile viitoare ale RPDC (Republica Populară Democrată Coreea – n.r.) vor provoca Statelor Unite cea mai mare durere pe care au simţit-o vreodată în istoria lor”, a declarat ambasadorul nord-coreean Tae Song Han, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, în unanimitate şi la iniţiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancţiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile şi reduc aprovizionările acestei ţări izolate cu petrol şi gaz.

Această a opta serie de măsuri - sprijinită de China şi Rusia, cele mai apropiate susţinătoare ale Coreei de Nord - vizează să pedepsească regimul din cauza testului nuclear pe care l-a efectuat la 3 septembrie.

Prin sancţiunile sale, de fiecare dată mai dure, ONU vrea să determine Phenianul să-şi negocieze programele de înarmare nucleară şi convenţională, considerate o ameninţare la adresa stabilităţii lumii.

Noile sancțiuni adoptate de ONU împotriva Coreei de Nord sunt „nimic față de ceea ce trebuie să se întâmple până la urmă”, a apreciat marți președintele Statelor Unite, Donald Trump, citat de Agerpres.

„Credem că este doar un alt pas foarte mic, nu mare lucru. Nu știu dacă are vreun impact, dar desigur că a fost frumos să obținem un vot cu 15 la zero”, a declarat Trump presei despre decizia de luni a Consiliului de Securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri