Galerie Foto Regele Charles s-a întâlnit cu cinci dintre prim-miniștrii săi la Palatul Buckingham

Data publicării:
Regele Charles dă mâna cu Jacinda Ardern
Regele Charles al III-lea s-a întâlnit, sâmbătă, cu Jacinda Ardern, prim-ministra Noii Zeelande. Șefa guvernului neo-zeelandez participă, luni, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Profimedia Images

Regele Charles i-a primit, sâmbătă după-amiază, pe prim-miniștrii săi din cinci țări ale Commonwealth-ului. Este vorba de prima întâlnire a suveranului cu prim-miniștrii din Canada, Australia, Noua Zeelandă, Jamaica și Bahamas, de când a devenit rege.

Regele Charles l-a primit pe premierul din Bahamas, Philip Davis. Foto: Profimedia Images
Regele Charles l-a primit pe premierul din Bahamas, Philip Davis. Foto: Profimedia Images

Regele Charles i-a primit și a discutat cu prim-miniștrii Canadei, Australiei, Noii Zeelande, Jamaicăi și Bahamas.

Cei cinci lideri au venit la Londra pentru a participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care a murit săptămâna trecută, la 96 de ani și după 70 de ani de domnie În Regatul Unit și în 14 alte state care sunt în uniune personală, adică au același monarh.

Commonwealth-ul națiunilor este organizația succesoare Imperiului Britanic și reunește 56 de țări care păstrează legăturile culturale, diplomatice și în cele 14 cazuri și dinastice, cu Regatul Unit.

Unele țări care au renunțat la monarhie, precum India sau, mai recent, Barbados, au rămas parte a Commonwealth-ului în timp ce altele, precum Irlanda, au ales să iasă din organizație după ce au abolit monarhia și au devenit republici.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri