Rușii au atacat Odesa, cinci oameni au fost răniți. O rachetă a avariat clădirea Muzeului de Artă

Data actualizării: Data publicării:
pagube la muzeul de arta din odesa
Rușii au atacat Odesa, cinci oameni au fost răniți. O rachetă a avariat clădirea Muzeului de Artă. FOTO: Captură video Twitter

Cinci persoane au fost rănite la Odesa, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în atacuri ruseşti duminică seara, au declarat oficialii ucraineni din portul de la Marea Neagră, informează Reuters.

"Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlineşte 124 de ani", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Tele gram. "În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au "felicitat" monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere". Pereţii clădirii au fost deterioraţi, iar o parte din geamuri s-au spart, a adăugat el.

Muzeul, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, a adăpostit înainte de război peste 10.000 de piese de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti ruşi şi ucraineni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consiliul orăşenesc a dat publicităţii un clip video în care se pot vedea ferestre aruncate în aer şi resturi din interiorul a ceea ce spune că este Muzeul Naţional de Artă Odesa.

"Situaţia este sub control, dar totul va trebui să fie examinat amănunţit, pentru a fi siguri că totul este în regulă", a declarat primarul Henadii Truhanov pentru Suspilne.

Pe strada din apropierea muzeului, atacul a lăsat o gaură în asfalt de câţiva metri. Potrivit autorităţilor oraşului, o persoană a fost rănită. Guvernatorul Kiper a spus că toţi cei cinci răniţi, din întreg oraşul, au fost internaţi. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri