Rușii au atacat Ucraina cu drone în noaptea de Anul Nou. 90 de drone kamikaze au fost lansate asupra orașelor ucrainene

Data actualizării: Data publicării:
Pompieri ucraineni sting un incendiu provocat de explozia unei drone pe o clădire din Harkov
Pompieri ucraineni sting un incendiu provocat de explozia unei drone pe o clădire din Harkov. Foto: Profimedia Images

Rușii au atacat mai multe regiuni din Ucraina cu drone în noaptea de Anul Nou. Atacurile din noaptea de duminică spre luni au provocat un mort la Odesa, în sudul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, informează AFP, preluată de Agerpres.

În total, rușii au lansat 90 de drone kamikaze Shahed. Reprezentanții armatei ucrainene au spus că au reușit să intercepteze 87 dintre acestea.

Rușii au atacat cu „valuri de drone” din patru direcții: două zone din Crimeea, Kursk și regiunea Primorsko-Ahtarsk, informează Ukrinform.

În plus, rușii au mai lansat rachete S-300 din regiunea Harkov, rachete anti-radar Kh-31P și o rachetă Kh-59 din zonele Herson și Zaporojie aflate sub controlul forțelor Moscovei.

Guvernatorul Odesei, Oleg Kiper, a raportat că „o persoană a murit ca urmare a unui atac inamic”, în mesaje publicate pe Telegram.

„Mai multe alte persoane au fost rănite”, au precizat autorităților locale citate de Kyiv Independent.

De asemenea, resturi provenite de la drone doborâte de antiaeriana ucraineană au lovit mai multe clădiri rezidențiale din Odesa și au provocat incendii.

Atacuri similare au avut loc în noaptea de Anul Nou în Harkov și Lviv/Liov. Nu au fost raportate victime.

Concomitent, Denis Puşilin, şeful administraţiei Doneţk numit de Moscova, a raportat un bilanţ provizoriu de „13 răniţi şi patru morţi” în oraşul din estul Ucrainei aflat sub control rusesc, după ce autoritățile pro-ruse au acuzat un atac cu Katiușe trase de ucraineni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri