Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Data publicării:
Serghei Șoigu vorbește la telefon
Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Foto: Profimedia Images

Regimul de la Kremlin a anunțat, miercuri, că a lovit cartierul general de comandă al grupării sudice a armatei ucrainene, care are sediul în portul Odesa, unde Ucraina a anunţat că un atac cu rachete a ucis trei persoane, relatează Reuters.

„Sediul comandamentului operaţional al grupării sudice a Forţelor Armate ale Ucrainei a fost lovit de aviaţia operaţională şi tactică, de forţele de rachete şi artilerie”, au transmis autoritățile regimului criminal de la Kremlin..

Ministerul rus al apărării nu a oferit alte detalii despre atac, dar a precizat că forţele ruse îşi îmbunătăţesc poziţiile de-a lungul întregii linii de front.

Procurorii ucraineni au declarat că într-un atac de peste noapte au fost avariate clădiri rezidenţiale şi infrastructură civilă în Odesa, în timp ce Comandamentul Militar Sud a transmis că au fost lovite clădiri administrative şi rezidenţiale, clădiri medicale şi educaţionale.

Reuters precizează că nu a putut confirma în mod independent relatările de pe câmpul de luptă de ambele părţi. Odesa a fost o ţintă frecventă a forţelor ruse în războiul de peste doi ani împotriva Ucrainei, multe atacuri vizând instalaţiile portuare ale oraşului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri