Scandal în Italia după ce un ministru, cumnat al premierului Meloni, ar fi oprit un tren de mare viteză ca să coboare între stații

Data publicării:
Francesco Lollobrigida
Ministrul italian al Agriculturii, Francesco Lollobrigida. Foto: Profimedia

Ministrul italian al Agriculturii a fost acuzat că tratează serviciul feroviar al Italiei drept „mașina sa personală de lux”, după ce ar fi ordonat ca un tren de mare viteză să facă o oprire neprogramată între stații, pentru a putea coborî, relatează The Guardian.

Francesco Lollobrigida, cumnatul premierului italian Giorgia Meloni, se îndrepta spre Caivano, la periferia orașului Napoli, pentru a inaugura un parc urban, când trenul cu care se deplasa a suferit o serie de întârzieri.

Potrivit ziarului il Fatto Quotidiano, Lollobrigida, care era îngrijorat că va rata inaugurarea, a cerut companiei Trenitalia să intervină și să autorizeze o „oprire extraordinară” la Ciampino, în apropierea Romei.

Ministrul și anturajul său au fost întâmpinați de o mașină guvernamentală care i-a dus la Caivano.

Lollobrigida nu a comentat relatările din presă.

Incidentul a dus la critici dure din partea partidelor de opoziție. Fostul premier italian și lider al Italia Viva, Matteo Renzi, a spus că este „un abuz de putere fără precedent”. Dacă relatările presei se dovedesc adevărate, a spus Renzi, Lollobrigida ar trebui să demisioneze.

Un lider al partidului Europa Verde Angelo Bonelli, a spus că trebuie stabilit dacă Lollobrigida a abuzat de funcția sa, în timp ce liderul +Europa, Riccardo Magi, a spus: „Dacă este adevărat că Lollobrigida a oprit un tren pentru confortul său, atunci trebuie să dea explicații în parlament”.

Andrea Casu, de la Partidul Democrat de centru-stânga, a spus că este vorba despre „aroganță nejustificată”, subliniind frustrările cu care se confruntă alți pasageri care deja se confruntau cu întârzieri.

„Ministrul Lollobrigida nu poate transforma trenurile italiene în mașina lui personală de lux”, a spus Casu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri