Și Germania critică declarația Papei: „Unele lucruri le poți înțelege doar dacă le vezi cu ochii tăi”

Data publicării:
BMin Baerbock travels to Ukraine
Annalena Baerbock a vizitat de mai multe ori Ucraina, de la începutul invaziei ruse. Foto: Profimedia Images

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a criticat dur apelul Papei Francisc ca Ucraina să negocieze cu Moscova, spunând că nu i-a „înțeles” poziția. Baerbock a spus că dacă Ucraina și aliații săi „nu dau dovadă de putere acum, nu va fi pace”.

Papa a stârnit controverse în weekend, după ce a spus că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el a numit curajul „steagului alb” şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia care a izbucnit după invazia la scară largă a Moscovei, în urmă cu doi ani, şi în care au murit zeci de mii de persoane

„Nu înțeleg”, a spus Baerbock într-un talk-show la postul public ARD duminică seara.

„Cred că unele lucruri le poți înțelege doar dacă le vezi cu ochii tăi”, a spus ministra de externe a Germaniei, care a călătorit la Kiev de mai multe ori de la începutul războiului.

Când a vorbit cu copiii din Ucraina care suferă din cauza războiului, ea a spus: „Mă întreb: Unde este papa? Papa trebuie să știe despre aceste lucruri.”

Citeșet și Reacția Rusiei după ce Papa a îndemnat Ucraina la negocieri: „E un apel către Occident să recunoască faptul că a greșit”

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat dur, duminică seara, după declarația Papei, afirmând că în războiul împotriva Rusiei, adevăraţii lideri spirituali sunt în prima linie şi îi ajută pe oameni cu rugăciuni, vorbe şi fapte, iar cei aflaţi la 2.500 de kilometri distanţă - aluzie la Vatican - nu pot emite pretenţii de a media virtual „între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”.

„Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea. Mulţumesc fiecărui capelan ucrainean care se află în armată, în forţele de apărare. Ei sunt în prima linie. Ei protejează viaţa şi umanitatea. Ei ne sprijină cu rugăciuni, vorbe şi fapte. Aceasta este ceea ce este biserica - cu oamenii. Şi nu la două mii şi jumătate de kilometri distanţă, undeva unde să medieze virtual între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”, a declarat Zelenski.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri