SUA anunță o nouă serie de sancțiuni împotriva Iranului

Data publicării:
MCZoYXNoPTAyYzJiNzhhNjQ1MmNmYjVkMDQwNjYwNzUxMTBjNTE5.thumb
Foto: Shutterstock

Statele Unite au anunţat, marţi, o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează „două companii şi patru persoane implicate în atacuri cibernetice rău intenţionate” care au fost efectuate „împotriva unor companii şi entităţi guvernamentale americane”, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Aceste atacuri au fost efectuate „în numele comandamentului ciber-electronic al Corpului Gardienilor revoluţiei islamice iraniene”, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei SUA.

Măsurile survin după ce luni, miniştrii de externe ai statelor Uniunii Europene au convenit în principiu o serie de sancţiuni împotriva Iranului prin extinderea măsurilor restrictive asupra exporturilor iraniene de drone şi rachete către Rusia şi aliaţi ai Iranului, precum organizaţia libaneză şiită Hezbollah.

Ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, a spus că sancţiunile anunţate de Uniunea Europeană sunt regretabile, întrucât Teheranul a acţionat pentru a se apăra.

„Este regretabil să vedem că Uniunea Europeană decide rapid să aplice mai multe restricţii ilegale împotriva Iranului doar pentru că Iranul şi-a exercitat dreptul de autoapărare în faţa agresiunii nesăbuite comise de Israel”, a postat Amirabdollahian pe platforma X.

El a susţinut, în schimb, că sancţiunile UE ar trebui să se aplice, de fapt, Israelului.

În urmă cu zece zile, Iranul a lansat peste 300 de rachete şi drone împotriva Israelului în ceea ce Teheranul a declarat că este un răspuns la bombardarea consulatului iranian la Damasc, acţiune de care a fost suspectată partea israeliană.

Aproape toate rachetele şi dronele au fost distruse înainte de a lovi teritoriul israelian. Acesta a fost primul atac direct al Iranului împotriva Israelului.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri