Fostul avion al lui Nicolae Ceauşescu intră în serviciul Forţelor Navale şi Aeriene Americane

Data actualizării: Data publicării:
avion ceausescu

Fostul avion prezidenţial al dictatorului Nicolae Ceauşescu intră în slujba Forţelor Navale şi Aeriene Americane, scrie boardingpass.ro, citat de Mediafax.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Boeing-ul prezidenţial a părăsit România în 2012 şi de atunci nu a mai efectuat zboruri. De curând, Skyliner Aviation a anunţat că Boeing-ul 707-3K1C a zburat pe data de 7 aprilie, fiind înregistrat cu numărul N707GF.

Avionul dictatorului român urmează să realimenteze în aer avioanele Forţelor Navale şi Aeriene Americane, mai scrie sursa citată. Pentru a îndeplini această misiune, aeronava a suferit modificări.

Boeing-ul 707-3K1C Carpaţi a fost cumpărat în 1974 pentru Ceauşescu, dar ulterior a fost folosit şi de ceilalţi preşedinţi ai României, ultimul fiind Traian Băsescu. În 2012, avionul prezindeţial a fost vândut de Romavia, cu două milioane de euro, către compania americană Omega Air.

 

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri