Sute de mii de credincioși s-au adunat la Manila pentru tradiționala procesiune cu „Nazarineanul Negru”

Data publicării:
Annual celebration of the Feast of the Black Nazarene in Philippines
Mulțimea adunată la Manila, la procesiunea cu „Nazarineanul Negru”, a ajuns la peste 830.000 de persoane. Sursa foto: Profimedia Images

Străzile capitalei filipineze s-au transformat într-o mare de oameni, după ce sute de mii de credincioși catolici s-au alăturat procesiunii în onoarea „Nazarineanului Negru”, în cea mai mare națiune catolică din Asia, transmite Reuters.

Tradiția veche de secole, de a aduce un omagiu statuii din lemn negru a lui Isus Hristos, despre care se crede că are puteri vindecătoare, este de așteptat să atragă și mai mulți oameni pe măsură ce imaginea veche de 400 de ani, protejată de sticlă, este defilată prin Manila.

O estimare făcută de poliție marți spune că mulțimea adunată a ajuns la peste 830.000 de persoane, excluzându-i pe cei care așteptau mai departe de-a lungul traseului de 6 kilometri al procesiunii.

Jonathan Rancho, în vârstă de 52 de ani, ca mulți alții, a fost dornic să participe la procesiunea religioasă, care în ultimii trei ani a fost anulată din cauza COVID-19.

„Sunt foarte mulțumit că vechiul sistem a revenit și putem face asta din nou”, a spus Rancho, care a călătorit cu soția și cei doi copii din provincia Bulacan la Manila, pentru a se putea alătura procesiunii.

„M-am rugat să sperăm că în acest an mijloacele noastre de existență se vor îmbunătăți, sper că munca mea va fi un succes și să ni se ofere o viață prosperă, astfel încât să îmi pot îndeplini obligațiile față de familia mea”, a adăugat Rancho.

Mii de polițiști au fost desfășurați pentru a asigura ordinea, deoarece mulți dintre devotații desculți au încercat să se urce la bordul trăsurii care ținea statuia, care îl înfățișează pe Isus purtând pe umăr o cruce grea.

Annual celebration of the Feast of the Black Nazarene in Philippines
Procesiunea cu „Nazarineanul Negru”, la Manila. Sursa foto: Profimedia Images

Potrivit tradiției, statuia căreia îi sunt atribuite puteri miraculoase, a fost adusă la Manila în 1607, de un preot augustinian spaniol, la bordul unei nave provenind din Mexic. Se istorisește că ambarcațiunea a luat foc în timpul călătoriei, însă statuia reprezentându-l de Isus a scăpat de distrugerea flăcărilor, dar în urma incendiului a căpătat culoarea neagră. În ciuda daunelor suferite, populația din Manila a decis să o păstreze și să o onoreze, de atunci statuia fiind numită „Nazarineanul Negru”.

Venerația filipinezilor față de imaginea Mântuitorului căzut sub greutatea crucii a fost privită în mod favorabil de Vatican, care, în 1650, în timpul pontificatului Papei Inocențiu al X-lea, a instituit Confraternitatea Isus Nazarineanul.

Aproximativ 80% din cei 110 milioane de oameni din Filipine se identifică drept romano-catolici, o moștenire după sute de ani ca și colonie spaniolă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri