Țara lăudată pentru răspunsul ei la pandemia de coronavirus se confruntă acum cu un al doilea val de infectări. Ce a dus la reinfectare

Data publicării:
coronavirus covid-19
Foto: Guliver/Gettyimages

În urmă cu mai puțin de o lună, Singapore era lăudată drept țara cu un răspuns adecvat la pandemia de coronavirus care afectează toată planeta în ultimele luni. Astăzi, însă, situația nu mai este atât de bună pentru orașul-stat, afectat acum de un nou val de infectări, relatează CNN.

În mod încurajator pentru restul lumii, Singapore părea că reușise să țină epidemia sub control fără să impună o carantină generalizată sau restricții de călătorie serioase, măsuri pe care oamenii din țările cele mai afectate le-au îndurat multă vreme.

Singapore și-a monitorizat cu diligență cazurile de infectare, a instituit carantină pentru toți cei bănuiți care ar avea coronavirus și a celor care au avut contacte cu ei. În același timp, o campanie de conștientizare i-a încurajat pe oameni să ia și precauții personale. Pacienții au fost tratați cu grijă, în așa fel încât cadrele medicale să nu se îmbolnăvească, iar infrastructura moștenită de la epidemia de SARS din 2003 a fost utilizată la maximum.

Minunea nu a durat mult, însă, pentru că al doilea val de coronavirus a lovit puternic. Din 17 martie și până astăzi, numărul de cazuri confirmate de coronavirus din Singapore a crescut de la 266 până la 5900, conform datelor Universității Johns Hopkins.

Chiar dacă această cifră ar putea părea mică, în condițiile în care cifrele în SUA și în Europa sar de sute de mii de infectați sau de decedați, Singapore are o populație de 5.7 milioane și o suprafață mai mică decât cea a orașului New York, ceea ce face ca aceste cifre să fie mai semnificative.

Dar Singapore are și avantaje pe care alte țări nu le au – are granițe cu o singură țară – Malaezia și poate să își controleze mult mai bine granițele. Are, de asemenea, un sistem medical de top și o propensiune spre ceea ce unii ar numi „reguli draconice”.

Care este motivul pentru care a apărut acest nou val? Răspunsul ar putea fi numărul mare de cazuri de printre muncitorii străini care locuiesc în camere aglomerate și o subestimare a vitezei cu care s-au răspândit infecțiile în ele, mai ales într-o țară care nu a instituit măsuri de carantinare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Ce e bine să faci înaintea somnului de 5 ori pe săptămână? Dr. Marius Sava, somnolog, răspunde și explică
Pro FM
Cum arată acum Oana Vincu din trupa Genius. Locuiește în Timișoara, a ieșit din lumina reflectoarelor și e o...
Film Now
La asta nu s-ar fi gândit nimeni. Cine este actrița celebră pe care ar fi pus ochii Tom Cruise: „Vrea să...
Adevarul
Cățelul încăpățânat: Cum a transformat un Golden Retriver o simplă plimbare într-o adevărată aventură...
Newsweek
De unde provine expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul"? Ce însemna inițial?
Digi FM
Heidi Klum, mai sexy ca niciodată! Imagini incendiare la piscină, fără haine, doar cu pereche de ochelari și...
Digi World
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la...
Digi Animal World
Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF
Film Now
Lui Charlie Sheen i s-au aprins din nou călcâiele după Denise Richards? Pozele pline de senzualitate postate...
UTV
Bianca Censori, sotia lui Kanye West, socheaza cu o noua aparitie pe strazile din Italia