Donald Trump a pledat nevinovat pentru acuzațiile de fraudare a alegerilor din 2020 în statul Georgia

Data actualizării: Data publicării:
donlad trump mugshot
Donald Trump. Sursa foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a pledat nevinovat, joi, pentru acuzațiile de fraudare a alegerilor prezidențiale din 2020, în statul Georgia, şi a renunțat la dreptul de a se înfățișa săptămâna viitoare la tribunal, relatează BBC.  În total, 19 persoane sunt acuzate că au conspirat pentru a anula rezultatele alegerilor.

Săptămâna trecută, Trump s-a prezentat la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an. El a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

La fel ca mulţi dintre cei 18 co-inculpaţi care s-au predat deja la închisoare, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat termenii predării.

„Nu am făcut nimic greşit”, a spus el. Trump a descris dosarul penal împotriva sa drept „o parodie de justiţie” și acuză motivații politice. 

Potrivit unui document depus în instanță joi, citat de BBC, Trump renunță la dreptul său de a se prezenta la tribunal săptămâna viitoare.

El a spus că „înțelege pe deplin” natura infracțiunilor și dreptul său de a se prezenta la proces: „Înțelegându-mi drepturile, renunț în deplină cunoștință de cauză și în mod liber și voluntar la dreptul meu de a fi prezent la trimiterea mea în judecată şi la dreptul meu de a-mi fi citit actul acuzării în şedinţă publică”.

Trump, actualul favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, a apărut la fiecare dintre cele trei înfățișări anterioare. El a fost obligat să facă acest lucru pentru cazurile cu care se confruntă în New York și Florida și a ales să nu solicite o înfățișare virtuală pentru un caz separat în Washington DC.

În cazul în care Trump este condamnat, el va solicita probabil un nou proces, afirmând că rezultatul nu a fost în concordanţă cu dovezile sau a fost contrar legii.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri