A murit o legendă a televiziunii britanice

Data actualizării: Data publicării:
Day Three: The Championships - Wimbledon 2015
Foto: Guliver / GettyImages

Bruce Forsyth, prezentator al multor emisiuni TV de succes, considerat o legendă a televiziunii britanice, a murit vineri la vârsta de 89 de ani, informează BBC, citat de Agerpres.

Day Three: The Championships - Wimbledon 2015
Foto: Guliver / GettyImages

Renumitul prezentator de televiziune a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani și a fost spitalizat la începutul anului 2017 din cauza unei infecții pulmonare severe.

A debutat în showbiz la vârsta de 14 ani și a reușit să își construiască o carieră prestigioasă în industria de divertisment.

A devenit cel mai bine plătit star de televiziune din Marea Britanie, după ce a prezentat o serie de emisiuni de mare succes, precum "The Generation Game", "Play Your Cards Right" și "The Price is Right".

De asemenea, Bruce Forsyth a prezentat și emisiunea de divertisment "Strictly Come Dancing", alături de Tess Daly, difuzată de BBC One din 2004 până în 2014.

"Cu mare tristețe, familia Forsyth anunță că Sir Bruce a murit în această după-amiază, împăcat, în reședința lui, alături de soția sa Wilnelia și de toți copiii lui", a anunțat într-o declarație de presă managerul artistului, Ian Wilson.

Tony Hall, directorul general al BBC, a spus că Bruce Forsyth a fost "unul dintre cei mai mari prezentatori de divertisment pe care i-a cunoscut vreodată țara noastră".

"A încântat milioane de oameni și a definit pentru decenii întregi standardele de televiziune pentru emisiunile difuzate în serile de sâmbătă, grație unor show-uri TV precum 'Generation Game' și, mai recent, 'Strictly Come Dancing'", a adăugat Tony Hall.

"Căldura și umorul lui erau legendare. Nu am cunoscut niciodată pe cineva ca el atunci când este vorba de a susține un spectacol în fața unei mulțimi de oameni. Avea o relație remarcabilă cu publicul — acesta a fost elementul care l-a făcut un profesionist minunat și motivul pentru care era atât de iubit. A făcut parte din viețile noastre, ale tuturor, și ne va fi foarte dor de el", a mai spus directorul general al BBC.

Bruce Forsyth nu a mai fost văzut în public în ultima vreme, din cauza sănătății sale precare. A fost prea slăbit și nu a putut să asiste la funeraliile bunilor lui prieteni Ronnie Corbett și Terry Wogan în 2016.

În 2015, celebrul prezentator TV a suportat o intervenție medicală complicată din cauza a două anevrisme pe care medicii i le-au descoperit după ce artistul a căzut în locuința lui din Surrey.

După o prezență de 75 de ani pe micile ecrane britanice, Bruce Forsyth a primit în 2012 din partea reprezentanților Guinness World Records titlul de "prezentatorul de sex masculin cu cea mai îndelungată carieră în televiziune".

Starul britanic a fost căsătorit de trei ori și a avut șase copii. A fost înnobilat de regina Elisabeta a-II-a în 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Kelly Clarkson, adevărul despre transformarea ei: „Am luat medicamente ca să slăbesc, dar nu Ozempic!”...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”