Franța ridică alerta teroristă la nivelul maxim, după atacul de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
gabriel attal premierul francez
Gabriel Attal, premierul Franței. Foto: Profimedia

Consiliul de Securitate al Franței a decis ridicarea alertei teroriste la nivel maxim, după masacrul din Moscova, a anunțat duminică seară, premierul Gabriel Attal, într-o postare pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În urma atentatului de la Moscova, Consiliul de apărare și securitate națională a fost convocat în această seară la Elysée de către președintele Republicii. Având în vedere revendicarea atentatului de către Statul Islamic și amenințările care apasă asupra țării noastre, am decis să ridicăm postura de Vigipirate la cel mai înalt nivel: „urgență de atac”, a scris premierul Francez pe X.

Sistemul de alertă antiteroristă – urcă la cel mai înalt nivel: „urgenţă atac”. Planul Vigipirate fusese retrogradat la nivelul 2 („securitate sporită - risc de atac”) în ianuarie.

ISIS a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 130 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri