ING, investigată de procuratura olandeză pentru corupţie şi spălare de bani

Data publicării:
ing bank
Foto: Guliver/GettyImages

ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, relatează Reuters.

ing bank
Foto: Guliver/GettyImages

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat miercuri investigaţia, care a fost dezvăluită la pagina 232 de raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informaţie difuzată de publicaţia olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia investigaţia are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului preşedinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicaţii, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam.

Publicaţia a citat un purtător de cuvânt al procuratorii olandeze.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

„ING este supusă unei investigaţii penale a autorităţilor olandeze, referitoare la clienţi, spălare de bani şi fapte de corupţie”, potrivit comunicatului ING.

Banca a primit şi solicitări de informaţii din partea autorităţilor americane şi cooperează cu acestea.

ING nu poate anticipa rezultatul investigaţiei, dar este posibil ca aceasta să aibă ca rezultat impunerea unor penalităţi semnificative, se mai arată în comunicat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri