Propagandiștii Moscovei, instruiți să-i facă pe ruși să uite de războiul cu Ucraina și să se concentreze pe un conflict cu UE și NATO

Data actualizării: Data publicării:
Tanc rusesc la paradă.
Propagandiștii Moscovei, instruiți să-i facă pe ruși să uite de războiul cu Ucraina și să se concentreze pe un conflict cu UE și NATO. Foto: Profimedia

Potrivit informațiilor din presa ucraineană, regimul lui Vladimir Putin a ordonat presei de propagandă a Rusiei să concentreze atenția rușilor asupra „opoziției armatei ruse față de toate țările Uniunii Europene și NATO”.

„Având numeroase avantaje în materie de forță de muncă și echipament, armata țării ocupante suferă pierderi și înfrângeri catastrofale din partea apărătorilor Ucrainei, scrie Ukrainskaia Pravda.

Pentru a schimba percepția rușilor despre „invincibilitatea” militară și pentru a pregăti societatea pentru o posibilă înfrângere, mass-media rusă a primit ordin să vorbească despre războiul ruso-ucrainean ca fiind o confruntare armată între Federația Rusă pe de o parte și Uniunea Europeană și NATO de cealaltă parte. Potrivit propagandiștilor Kremlinului, acest lucru va reduce rușinea de a pierde în fața unui adversar mai mic, dar mai puternic”, scrie Ukrainskaia Pravda.

Potrivit informațiilor militare ucrainene, șefii canalelor TV Kremlin, ai mass-media rusă care controlează stirile publicate pe internet și ai armatei de troli pro-Putin sunt deja instruiți să treacă la o nouă politică de informare.

Se observă că propagandiștii țării ocupante vor „spăla acum creierul rușilor cu idei despre necesitatea de a se uni de dragul propriei supraviețuiri și al încrederii oarbe în politica dictatorului de la Kremlin”, mai notează sursa citată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri