Un angajat al Meta a închiriat cu 300.000 de dolari un apartament pe o navă de croazieră ca să poată munci în timp ce vede toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
Nava de croazieră MV Narrative.
Nava de croazieră MV Narrative. Foto: Storylines at Sea

Un angajat al Meta a închiriat un apartament pe o navă de croazieră, astfel încât să poată continua să lucreze remote în timp ce vizitează lumea, relatează Business Insider.

Austin Wells, un angajat de 28 de ani al Reality Labs, brațul de realitate virtuală al lui Meta, va fi unul dintre rezidenții navei MV Narrative, care promite să lase oaspeții să trăiască permanent pe mare. Apartamentele de 72 de metri pătrați au ieșit pe piață anul acesta, cu preț de vânzare de 1 milion de dolari.

Wells a declarat pentru CNBC că a fost încântat de oportunitatea de a vedea lumea, păstrând în același timp o aparență de rutină care i-ar permite să continue să lucreze. Contractul de închiriere, semnat pentru 12 ani, l-a costat 300.000 de dolari.

În loc să îmi fac bagajul, să merg cu avionul și să închiriez o cameră, am apartamentul meu, sala mea de sport, medicii și stomatologii mei, toate magazinele”, a spus Wells.

El a adăugat că va lucra uneori la ore neobișnuite, inclusiv seara târziu și dimineața devreme, din cauza diferențelor de fus orar.

„Dar asta îmi deschide posibilitateavizitez un oraș de la prânz până după amiază și apoi să-mi încep ziua de lucru în jurul orei 18 sau 19, a spus el pentru CNBC.

MV Narrative, nava de croazieră a companiei de turism de lux Storylines, le promite rezidenților oportunitatea de a vizita toate continentele într-un tur de 1.000 de zile, petrecând în medie trei zile în fiecare port.

În preț e includs aproape tot ce ar putea avea nevoie un rezident - mâncare, băutură și servicii de spălătorie, alături de toate activitățile recreative găsite pe o croazieră de lux, cum ar fi săli de sport și spectacole.

Meta a anunțat recent că vrea să-și reducă spațiile de birouri și să trimită mai mulți angajați să lucreze de acasă pentru a reduce costurile, în urma pierderilor uriașe înregistrate în acest an.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri