Un important comandant Hezbollah, ucis într-un atac israelian

Data actualizării: Data publicării:
Wissam Hassan Al-Tawil lider hezbolah
Wissam Hassan Al-Tawil a fost eliminat într-un atac israelian. Sursă foto: X

Un reprezentant militar important al mişcării islamiste libaneze proiraniene Hezbollah, Wissam Hassan Al-Tawil, a fost asasinat într-un atac israelian care i-a vizat maşina, luni, în sudul Libanului.

Acest comandant militar, care „juca un rol de prim-plan în conducerea operaţiunilor militare în sudul” Libanului, a fost ucis „într-un atac israelian” în satul Kherbet Selm, la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Israelul, precizează un oficial libanez sub protecţia anonimatului.

El a fost ucis „într-un atac israelian care i-a vizat maşina, în satul Kherbet Selm", la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Israel, declară oficialul citat, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest atac are loc în contextul unor temeri cu privire la izbucnirea unui război regional, după asasinarea numărului doi politic al mişcării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri şi a altor şase oficiali şi cadre ai mişcării, într-un atac atribuit Israelului la 2 ianuarie.

Atacul a vizat biroul formaţiunii palestiniene de la periferia de sud a beirutului, fieful Hezbollah, care a lansat sâmbătă, ca represalii, zeci de rachete împotriva unei baze militare israeliene în nordul Israelului.

Sâmbătă, la Beirut, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a apreciat că Libanul nu ar trebui să fie „antrenat într-un război regional”.

„Este imperativ să evităm o escaladare regională în Orientul Mijlociu. Este absolut necesar să evităm ca Libanul să fie antrenat într-un război regional”, a declarat Borrell, care s-a întâlnit cu un reprezentant al Hezbollah.

Peste 180 de persoane au fost ucise în Liban în timpul Războiului din Fâşia Gaza - inclusiv 135 de combatanţi Hezbollah, dar şi peste 20 de civili, potrivit unui bilanţ AFP.

În nordul Israelului, au fost ucişi nouă militari şi cinci civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri