Un jurnalist Reuters a fost ucis în sudul Libanului. Alți 6 au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
presa jurnalist razboi mort
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia Images

Un cameraman ce lucra pentru agenția de presă Reuters a fost ucis în sudul Libanului, a anunțat vineri Reuters într-un comunicat.

„Suntem profund întristați să aflăm că operatorul nostru de video, Issam Abdallah, a fost ucis”, se arată în comunicat.

Issam făcea parte dintr-o echipă Reuters din sudul Libanului care furniza imagini video în direct. „Căutăm de urgență mai multe informații, colaborăm cu autoritățile din regiune și sprijinim familia și colegii lui Issam”, a precizat Reuters.

Acesta și alți șase jurnaliști răniți au fost victime după ce un obuz israelian a căzut în mijlocul unui grup de jurnaliști internaționali care acopereau confruntările de la granița din sudul Libanului, transmite The Guardian.

Al Jazeera a declarat că doi dintre angajații săi, Elie Brakhya și reporterul Carmen Joukhadar, se numără printre răniți.

Bombardamentul a avut loc în timpul unui schimb de focuri de-a lungul graniței dintre Liban și Israel între trupele israeliene și membri ai grupării militante libaneze Hezbollah.

Un fotograf al Associated Press aflat la fața locului a văzut corpul jurnalistului mort și pe cei șase răniți, dintre care unii au fost transportați de urgență la spital cu ambulanțele, a relatat agenția de presă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri