Un milionar chinez a picat examenul de Bac a 27-a oară și spune că ar fi cazul să renunțe: „Nu mai are rost”

Data actualizării: Data publicării:
Liang Shi
Un milionar din China a dat examenul de bacalaureat de 27 de ori. Foto: Profimedia Images

Milionarul chinez Liang Shi nu a reușit să treacă examenul „gaokao”, echivalentul Bacalaureatului, nici din a 27-a încercare. La 56 de ani și după atâtea examene picate, Shi a ajuns la concluzia că e mai bine să renunțe.

Printre milioanele de candidaţi chinezi care au susținut examenul „gaokao” anul acesta se numără Liang Shi, un milionar în vârstă de 56 de ani care și-a încercat norocul pentru a 27-a oară.

În ceea ce priveşte succesul pe plan social, Liang Shi poate fi mândru. După ce şi-a început cariera cu o slujbă uşoară într-o fabrică, el a pus bazele propriei companii înfloritoare de materiale de construcţii. Însă, bărbatul a avut mereu o frustrare, aceea de a nu fi obţinut o notă suficientă la „gaokao” - sau examenul de admitere în instituţii de învăţământ superior - pentru a putea intra la prestigioasa universitate din Sichuan, provincia din sud-vestul Chinei unde locuieşte.

„Înainte de a primi rezultatul, am avut sentimentul că nu voi putea obține un scor suficient de mare pentru a intra la o facultate de elită, dar nu mă așteptam să nu pot intra nici la cele obișnuite”, a declarat bărbatul pentru AFP, potrivit Timesnownews.

Dezamăgirea nu a fost mică, spune el, mai ales că ducea o aşa-numită viaţă de călugăr: se trezea dis-de-dimineaţă şi învăţa câte 12 ore zilnic.

Deși până acum nu s-a lăsat descurajat de încercările eșuate din trecut, acum milionarul este aproape convins că ar trebui să se oprească din a mai da examenul.

„Dacă într-adevăr nu văd prea multe speranțe de îmbunătățire, nu are rost să o fac din nou. Am muncit foarte mult în fiecare zi. Este greu de spus dacă voi continua să mă mai pregătesc pentru goakao anul viitor”, a adăugat Shi. „Dacă nu voi lua examenul, fiecare ceașcă de ceai pe care o voi bea pentru restul vieții va avea gust de regret”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri