Foto Un obiect ce pare a fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey. „L-am atins, era cald”

Data publicării:
meteorit
O rocă ce ar putea fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey. Foto: Twitter/Hopewell Township, Mercer County, NJ

Un obiect care pare a fi un meteorit s-a prăbușit prin tavanul unei case din New Jersey. Corpul arată ca o piatră lucioasă, de aproximativ 10 cm pe 10 cm, a declarat poliția din Hopewell Township, potrivit The Guardian.

Roca a lovit podeaua de lemn masiv, apoi a „ricoșat în sus” spre tavan, unde a creat o altă gaură înainte de a cădea înapoi pe podea.

Suzy Kop a declarat că obiectul a căzut prin acoperișul din dormitorul tatălui ei în jurul orei 13:00. „Am atins obiectul, credeam că era o piatră oarecare și am văzut că era caldă”, a declarat Kop pentru postul local KYW-TV.

Aceasta a adăugat că echipele de intervenție de urgență i-au verificat pe cei care au intrat în contact cu posibilul meteorit.

Autoritățile au contactat mai multe agenții pentru a afla dacă obiectul respectiv este sau nu un meteorit. Colegiul din New Jersey va lucra pentru a determina dacă obiectul provine de pe Pământ sau din spațiu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o postare pe Facebook, orașul a încurajat locuitorii să își verifice curțile pentru posibile fragmente.

Roca ar putea fi un fragment din ploaia de meteoriți Eta Aquarid, formată din bucăți din celebra cometă Halley, care poate fi observată de pe Pământ la fiecare 75 de ani.

Aproximativ 500 de meteoriți lovesc Pământul în fiecare an, dar mai puțin de 10 sunt recuperați, deoarece majoritatea cad în ocean sau lovesc zone îndepărtate, potrivit Institutului de Științe Planetare, ceea ce face ca aparițiile în mediul urban să fie rare.

Din cauza vitezei cu care cad meteoriții prin atmosfera Pământului, mulți se sparg în fragmente care sunt și mai greu de găsit.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri