Evgheni Prigojin, acuzat că a dat ucrainenilor coordonatele liderului cecen rănit în bombardamentul de la Zaporojie

Mihnea Lazăr Data actualizării: Data publicării:
Liderul cecen Adam Delimkhanov vorbește la o stație de emisie-recepție
Liderul cecen Adam Delimkhanov, mâna dreaptă a lui Ramzan Kadîrov, a fost grav rănit în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Fostul comandant al brigăzii 72 a armatei ruse, Roman Venevetin, i-a acuzat miercuri pe mercenarii Wagner din subordinea lui Evgheni Prigojin că au oferit ucrainenilor coordonatele locului unde se afla liderul cecen, Adam Delimkhanov, rănit într-un bombardament în regiunea Zaporojie.

Locotenent-colonelul Venevetin, cel care a făcut această acuzație, a fost luat recent prizonier chiar de către mercenarii Wagner. Grupul paramilitar l-a capturat pe ofițerul rus, pe care l-a acuzat că, beat fiind, a tras într-o mașină aparținând PMC Wagner. Ulterior, Venevetin a fost eliberat.

„Ei (Wagner) au mai colaborat cu serviciile de informații ale inamicului și înainte și au fost la originea unor scurgeri de informații despre poziția trupelor noastră. Iar acum, se întâmplă din nou”,  a afirmat Venevetin pe contul de Instagram. „Din ce știu, ei se răzbună acum pe Ramzan Kadîrov, care a amenințat în trecut că va dezvălui sursa averii lui Prigojin, care a fost responsabil cu livrarea de hrană pentru armata rusă din 2006”.

Informația a fost preluată și publicată pe contul de Twitter al lui Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a și făcut o traducere în engleză a afirmațiilor lui Venevetin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform locotenent-colonelului Roman Venevetin, Delikhmanov, mâna dreaptă a lui Kadîrov, se află în stare critică în urma bombardamentului armatei ucrainene.

Pe fondul unor rapoarte neconfirmate care au circulat în presa ucraineană, conform cărora apropiatul liderului cecen a fost ucis, contul de Telegram al Ministerului rus al Apărării „Zvezda” a citat Duma de Stat confirmând că Delimkhanov a fost „rănit”. Nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la gravitatea rănilor sale.

În mod bizar, Kadîrov a apelat la Telegram pentru a recunoaște că nu îl poate contacta pe Delimkhanov și că habar nu are unde se află. Liderul cecen, care de luni de zile a aplaudat uciderea ucrainenilor, face acum apel la autoritățile ucrainene pentru ajutor. „Solicit serviciilor de informații ucrainene să furnizeze informații despre pozițiile care au fost lovite, astfel încât să-mi găsesc dragul FRATE”, a scris Kadîrov miercuri.

„Promit o recompensă generoasă și vă cer să mă ajutați”, a scris Kadîrov. Adam Delimkhanov a avut un rol proeminent în campania militară a Rusiei în Ucraina, comandând forțele cecene la Mariupol în primele zile ale conflictului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri