„Vom fi duri”. Rusia avertizează că nu va permite băncilor străine să plece „așa uşor” din ţară

Data publicării:
carduri de credit
Ministrul adjunct al Finanţelor din Rusia, Alexei Moiseev, a declarat, vineri, că guvernul nu va permite băncilor străine să părăsească Rusia cu uşurinţă. FOTO: Profimedia Images

Ministrul adjunct al Finanţelor din Rusia, Alexei Moiseev, a declarat, vineri, că guvernul nu va permite băncilor străine să părăsească Rusia cu uşurinţă, transmite Reuters.

„Ne-am declarat poziţia şi aceasta rămâne. Vom fi duri atunci când vom lăsa băncile străine să plece. Va depinde de decizia de a debloca activele ruseşti”, a spus Moiseev, vorbind la un forum.

Răspunzând întrebărilor despre cererile de vânzare de active, Moiseev a spus că o cunoscută bancă din Austria nu a făcut o astfel de solicitare.

„Sunt la curent cu cererea unei bănci străine de a vinde active... care este în curs de examinare de către comisia guvernamentală”” a spus el.

Impunând sancţiuni Rusiei anul trecut, pentru decizia de a-şi trimite forţele armate în Ucraina, ţările occidentale au îngheţat peste 300 de miliarde de dolari din activele băncii centrale ruse, deţinute în străinătate.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri