Zelenski acceptă reluarea exporturilor de îngrășăminte rusești prin Ucraina în schimbul eliberării prizonierilor. Kremlinul refuză

Data actualizării: Data publicării:
AN INDUSTRIAL SIZED BAG OF AMMONIUM NITRATE AGRICULTURAL FERTILIZER WHICH CAN BE USED IN IMPROVISED EXPLOSIVE DEVICES UK
Zelenski susţine ideea reluării exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina numai dacă Moscova îi predă pe prizonierii de război. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat vineri că va susţine ideea reluării exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina numai dacă Moscova îi predă pe prizonierii de război, o idee respinsă rapidă de Kremlin, relatează Reuters.

Într-un interviu pentru Reuters, Zelenski a declarat că a propus o înţelegere la Naţiunile Unite privind reluarea transportului de amoniac rus prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală de îngrăşământ.

„Sunt împotriva furnizării de amoniac din Federaţia Rusă prin teritoriul nostru. Aş face-o doar în schimbul prizonierilor noştri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”, a spus el în interviul realizat de la biroul său prezidenţial.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins ideea, a indicat agenţia de presă TASS. „Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”, a întrebat el, conform Agerpres.

Într-un interviu pentru Reuters, președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei şi a afirmat că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.

Vladimir Putin a subliniat, vineri, în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, „rolul în creştere al noilor centre de putere”, care „devine din ce în ce mai evident”. El a dat vina pe puterile occidentale pentru „greșeli sistemice în zona finanțelor și a energiei” și pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

Liderul de la Kremlin a spus că țările sărace nu au acces la îngrășămintele Rusiei, care sunt îndreptate în schimb către Europa, și că oferă gratuit 300.000 de tone pentru statele aflate în dezvoltare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita