Klaus Iohannis, după atacul iranian asupra Israelului: Facem apel la evitarea unei noi escaladări regionale

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică, într-o postare pe platforma X, că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului și îndeamnă la calm pentru evitarea unei noi escaladări în regiune. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei noi escaladări regionale”, a transmis șeful statului.

Iranul a lansat peste 300 de drone  și rachete asupra Israelului, a anunţat duminică armata israeliană. IDF a precizat că a interceptat „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului.

Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului. 

Iranul a avertizat că va răspunde cu mai multă forţă dacă Israelul ripostează pentru atacurile din acest weekend, despre care Teheranul afirmă că sunt, la rândul lor, o replică la un atac al Israelului de luna aceasta asupra complexului ambasadei sale de la Damasc, capitala Siriei, potrivit CNN.

„Republica Islamică Iran nu va ezita să îşi exercite dreptul intrinsec la auto-apărare când este nevoie”, a afirmat ambasadorul Iranului şi reprezentantul permanent la ONU, Amir Saeid Iravani, într-o declaraţie.

„În cazul în care regimul israelian va mai comite vreo agresiune militară, răspunsul Iranului va fi cu siguranţă şi în mod hotărâtor mai puternic şi mai hotărât”, a adăugat ambasadorul Iravani.

Citește și: LIVE TEXT Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. IDF: Doar câteva rachete au lovit teritoriul israelian

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri